Jekku-jänön lorukortit

Veera Vähämaan sanoittamissa ja Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku Jänö -lorukorteissa riittää jännitystä. Jekku-jänö kadottaa häntänsä, mutta yllättäen kettu tuleekin apuun. Lyhyet lorunpätkät vauhdittavat lasta liikkumaan riimien tahdissa.

Kortit sopivat hyvin käytettäviksi ulkona, missä riittää tilaa liikkua. Lorun voi ensin lukea kortista useaan kertaan ja antaa lasten itse keksiä tarinaan sopivia liikkeitä. Kuvat ja kortin vinkit auttavat monipuolistamaan liikkumista. Vinkit kannustavat myös pohtimaan ja havainnoimaan ympäristöä.

Korteissa käydään läpi motorisia perustaitoja. Jekku-jänö vie mukaansa mm. heittämään, kierimään ja hyppimään. Jekku-tuokio voi olla koko tarinan pituinen retki lähimetsään tai lyhyt, yhden kortin verryttelyhetki muun toiminnan lomassa.

Alla olevalla videolla turkulainen päiväkoti Vilske lähtee korttien avulla metsään etsimään Jekun kadonnutta häntää. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Me Liikunnan aluejärjestöissä uskomme, että motoristen taitojen harjoittelu on jokaisen lapsen oikeus ja haluamme auttaa varhaiskasvattajia lasten päivittäisen liikunnan edistämisessä. Järjestämme varhaiskasvattajille verkostotilaisuuksia, webinaareja, käytännönläheisiä koulutuksia ja autamme tapahtumien suunnittelussa. Aluejärjestöjen kautta liikkumisen edistämistyön uusin tieto leviää varhaiskasvatuksen ammattilaisten keskuudessa ympäri maan. Ole yhteydessä, kun haluat apua lasten liikunnan edistämiseen!