Ajankohtaista

Webinaarin ohjelmassa:

·        Kestävän liikuntainnostuksen juurilla
- Arto Laukkanen, yliopistonlehtori, dosentti, tutkija, Jyväskylän Yliopis

·        Kun liikunta ei innosta – miten kohdata kannustaen?
- Terhi Koivumäki, väitöskirjatutkija, Tampereen yliopisto

·        Terveiset Kannuksen Raasakan esiopetuksesta 
- Kaisa Lukkarila, esiopetuksen opettaja

Webinaarin päätämme paneelikeskusteluun, miten kasvattajat voivat tukea positiivista liikuntasuhdetta lapsiin ja perheisiin.

🔗 ILMOITTAUDU NYT⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Liikuntaa lasten ja nuorten arkeen -toiminnalliset vanhempainillat


Syyskuun alku on vanhempainiltojen kulta-aikaa. Koulut ja päiväkodit järjestävät erilaisia vanhempainiltoja. Tänä syksynä PoPLi on ollut mukana koulujen sekä varhaiskasvatuksen vanhempainilloissa.

 Syyskuun alun aurinkoisena päivänä saimme toteuttaa toiminnallisen vanhempainillan Muhoksen kunnan perhepäivähoitajille. Vanhempainilta toteutettiin yhteistyössä perhepäivähoitajien kanssa. Toiminnallisen vanhempainillan aikana herätellään ja kannustetaan perheitä liikunnan mahdollisuuksiin arjessa ja tarjotaan perheille ideoita yhteiseen liikkumiseen. Innostus, kannustus, oma esimerkki sekä yhdessä liikkuminen ovat varmin ja luonnollisin tapa tuoda liikunta lapsen arkeen. Tällä kertaa illassa oli myös Liikunnan aluejärjestöjen oma Jekku-jänö hahmo, joka tempuillaan saa lapset varmasti mukaan toimintaan! Tapahtuma oli onnistunut ja sää suosi tapahtumaa. Tapahtumassa vanhemmat saivat tilaisuuden leikkiä yhdessä lasten kanssa sekä samalla tavata muita perheitä sekä perhepäivähoitajia. Muhoksen kunnan perhepäivähoidon ohjaaja Kirsti Hyvärinen oli tyytyväinen tapahtumaan ja suunnitelmissa olisi ottaa samanlainen toiminnallinen vanhempienilta uudestaan ehkä jopa jo heti ensi keväänä. Palautetta tuli mukavasti.

”Lapset tykkäsi. Hauskoja pisteitä. ” ”Mukava ja rento tapahtuma.” ”Vanhemmat, jotka kävivät lasten kanssa olivat tykänneet. ”Hyviä leikkivinkkejä aikuisen ja lapsen yhteisiin leikkeihin." "Lapset tykkäsivät kuin myös vanhemmat.”


Terkuin Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Elina Leinonen PoPLi