Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä

– Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset käytäntöön

Pohditko, miten liikkuminen ja toiminnallisuus toteutuu osana varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen arkea siten, että se kutsuu ja innostaa mukaan jokaista lasta jokaisena päivänä? Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä – varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset käytäntöön -koulutuksen tavoitteena on suositusten jalkauttamisen ohella tukea Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman toteuttamista. Koulutus antaa välineitä liikuntamyönteisen toimintakulttuurin kehittämiseen sekä herättelee keskusteluun ja ajatustenvaihtoon:

  • Miten kehitämme liikuntamyönteistä asennetta, lapsen kuulemista ja näkemistä?
  • Mitä liikkumisen mahdollisuuksien luominen itse kultakin edellyttää?
  • Miten työyhteisönä sitoudumme rakentamaan lapsen päivään iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä?

Käytännönläheinen koulutus on koostettu Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositusten sekä Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden 2016 ja Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden pohjalta. Asiakirjat korostavat liikkumisen merkitystä lapsen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja linjaavat liikkumisen osaksi varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen arjen toimintaa.

Koulutukseen sisältyy kurssimateriaali, jonka kokonaisuudet auttavat liikuntakasvatuksen kehittämistyössä ja antavat paljon käytännön vinkkejä sekä lasten kanssa toimimiseen että omaan ammatilliseen kehittymiseen.


Koulutuksen kesto on 5 tuntia. Koulutusta järjestetään tilauksesta.

Lisätietoja:
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Elina Leinonen
040 720 7960
etunimi.sukunimi@popli.fi