Kesän kuntavaalit lähestyvät. Vaaleissa valitaan päättäjät, jotka pääsevät vaikuttamaan kuntiensa tulevaisuuteen, ja osana sitä liikunnan ja harrastamisen edistämiseen. Ne ovat kuntalaisille tärkeitä asioita, mutta myös keskeisiä hyvinvoinnin rakennusosia, joiden merkitys kunnissa kasvaa tulevan soteuudistuksen myötä. 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry järjestää yhdessä Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen kanssa alueellaan 10 paikallista vaalipaneelia 18.5.-3.6. Kutsumme jokaiseen tilaisuuteen yhden edustajan suurimmista puolueista / kunnan valtuustoryhmistä.

Paneelitilaisuuksien puheenjohtajana toimii PoPLin aluejohtaja Esko Hassinen. Paneeleissa käsittelemme mm. kuntalaisten hyvinvointia ja liikunnan roolia hyvinvoinnin osatekijänä sekä yhdistysten, urheiluseurojen ja kunnan välistä yhteistyötä. Tutustu paneelien teemoihin tarkemmin tästä linkistä.

Tilaisuudet toteutetaan koronaturvallisesti etäyhteydellä (Teams). Yleisöllä on mahdollisuus seurata paneeleja ja esittää myös paneelissa ehdokkaille kysymyksiä illan teemoista. 

Kuntakohtaisten vaalipaneelien lisätiedot, panelistit, ohjeet paneeliin liittymiseksi ja sähköiset linkit tapahtumiin avautuvat klikkaamalla kuntaa alla olevasta listauksesta tai luettelosta sivun vasemmalla palstalla. Paneeleista ei tehdä tallenteita, vaan paneelin seuraaminen edellyttää osallistumista määrättynä ajankohtana.

Linkki kuntavaalipaneelien Facebook-tapahtumaan 1
(Ii, Tyrnävä, Kempele, Raahe, Liminka ja Oulu) 

Linkki kuntavaalipaneelien Facebook-tapahtumaan 2
(Kuusamo, Pudasjärvi, Oulainen ja Muhos)


Kuntavaalipaneelit toteutetaan seuraavissa kunnissa alla olevan aikataulun mukaisesti:

Ii 18.5. klo 18-20
Tyrnävä 19.5. klo 18-20
Kempele 20.5. klo 18-20
Raahe 25.5. klo 18-20
Liminka 26.5. klo 18-20
Oulu 27.5. klo 18-20
Kuusamo 31.5. klo 18-20
Pudasjärvi 1.6. klo 18-20
Oulainen 2.6. klo 18-20
Muhos 3.6. klo 18-20

Tervetuloa mukaan!