Ajankohtaista

Syötteen Mestariliikkujakampanjassa lähes 500 suoritusta (5.7.2021)

Syötekylällä järjestettyyn Mestariliikkujakampanjaan (1.5.-27.6.2021) osallistui 46 henkilöä ja kyläläiset ahkeroivat 492 suoritusta, mahtavaa!

Arpaonni suosi Satua, Kaukoa, Sanna-Maria sekä Margitia, Marianne toimittaa palkinnot. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kampanjaan osallistuneille!

Fatbike-kiertueella iloisia ilmeitä! (2.7.2021)

Hyvinvointitupa-hankkeen fatbike-kiertue pyörähti kolmella kylällä kesä-heinäkuun vaihteessa. Sää suosi kävijöitä ja erityisesti lasten fatbike oli ahkerassa käytössä. Kiitokset kaikille mukana olleille kylille!

Kuvassa Fatbike-kiertueen tunnelmia. Fatbike-kiertueella kyläläiset pääsivät pyörien lisäksi kokeilemaan taitojaan mm. erilaisilla sirkustelu välineillä sekä frisbeegolfin merkeissä.

Fatbike-kiertue tulossa kesä-heinäkuun vaihteessa! (17.6.2021)

Suuren suosion saavuttanut Fatbike-kiertue tulee jälleen! Kiertueella vierailemme kolmella kylällä seuraavasti:

29.6. Syöte, kylätalo, klo 10-12
30.6. Pintamo, kylätalo, 17-19
1.7. Marikaisjärvi, toimitalo, 13-15

Tervetuloa kaikki kyläläiset ikään katsomatta. Pyörien lisäksi jokaisella kylällä myös muuta ohjelmaa!

Kuvassa Fatbike-kiertueen mainos.

Aikuisten suunnistuskoulua Pudasjärvellä (18.5.2021)

Hyvinvointitupa-hanke järjestää yteistyössä Pudasjärven Urheilijoiden suunnistusjaoston kanssa aikuisille suunnatun suunnistuskoulun touko-kesäkuun vaihteessa. Suunnistuskoulussa käydään läpi suunnistuksen alkeita; karttamerkit, kartan suuntaaminen ja suunnassa kulku. Suunnistuskoulu on avoin ja ilmainen kaikille. 

Ensimmäinen kerta järjestetään Jyrkkäkoskella 26.5.2021 klo 17-19 aiheena karttamerkit ja sovellukset retkeilyssä. Toinen kerta Hirvaskosken koululla 2.6. klo 17-19, aiheena kompassin käyttö ja kartan suuntaaminen.

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä: saana-maria.rahko@popli.fi tai 0505728498

Kuvassa suunnistuskoulun mainos.

Syötteen mestariliikkujakampanja alkaa toukokuussa! (29.4.2021)

Vappupäivästä alkaen syötekyläläiset voivat kerätä ulkoilusuorituksia mestariliikkujakampanjassa. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja. Mitä enemmän suorituksia, sitä paremmat mahdollisuudet voittaa ;) Kampanja jatkuu kesäkuun 28. päivä saakka. Suorituspaikkojen sijainnit näet alla olevasta kartasta. Löytämisen ja liikkumisen iloa!

Kuvassa Syötekylän kartta, johon postilaatikoiden paikat on merkitty.

Livon virikepäivässä viihdyttiin (28.4.2021)

Keskiviikkona päästiin pitkästä aikaa maakuntaan, kun Livolla järjestettiin Hyvinvointitupa virikepäivien yhteydessä. Kyläläisillä oli mahdollisuus hankkia tietoa omasta terveydestä ja samalla he pääsivät nauttimaan ulkona vaihtelevasta kevätsäästä makkaran, maailman parhaiden lettujen, tietovisailun ja pienen ulkojumpan merkeissä.

Kuvassa livolaisia ihmisiä laavulla paistamassa makkaraa ja syömässä lettuja.

Vappuviikolla mukaan kevään viimeiseen joogaan! (26.4.2021)

Tiistaina 27.4. luvassa tämän kevään viimeinen etäjooga-tuokio. Jooga on kerännyt kiitettävästi osallistua ja katsotaan, josko syksyllä jatkettaisiin :) Osallistumaan pääset tuttuun tapaan klikkaamalla "Liity joogaan" linkkiä.

Kevätjoogaa huhtikuussa (22.3.2021)

Hyvinvointitupa-hanke järjestää kyläläisille suunnatun neljän kerran joogakokeilun huhtikuussa etäyhteyksien välityksellä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki joogasta kiinnostuneet, myös ensikertalaiset. Osallistuaksesi tarvitset vain nettiyhteydellä toimivan laitteen. Päivämäärät ja kellonajan löydät alla olevasta kuvasta. Osallistumaan pääset klikkaamalla "Liity joogaan" linkkiä.

Kuvassa mainos Hyvinvointitupa-hankkeen kevätjoogasta.

Karhupajan nuorille tukea hyvinvointiin (18.3.2021)

Pudasjärven Karhupajan nuorille on järjestetty viime vuoden lopulta lähtien hyvinvointia tukevaa Hyvinvointipolkua. Hyvinvointipolulla pajan nuoret saavat tietoa omasta hyvinvoinnistaan ja nuoret pääsevät myös käytännössä kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja, tekemään yhdessä terveellistä ruokaa sekä miettimään, miten he voisivat omaa hyvinvointiaan edistää. Maaliskuussa pajan nuoret pääsivät mm. kokeilemaan liukulumikenkäilyä. Hyvinvointipolulta nuoret saavat myös tukea ja apua omanlaisen hyvinvointipolun rakentamiseen. Hyvinvointipolkua toteutetaan Hyvinvointitupa-hankkeen, NOVA2-hankkeen sekä Pudasjärven kaupungin liikuntapalveluiden yhteistyönä.

Kuvassa Karhupajan nuoret liukulumikenkäilemässä auringonpaisteessa keväthangilla.

Oulun Seudun Leaderin teemahankkeen haku auki (3.3.2021)

Oulun Seudun Leader käynnistää yhdistyksille Palveluiden kehittämisen ja digitalisaation edistämisen teemahankkeen alahankehaun. Alahankkeiden teemana on palveluiden kehittämiseen ja digitalisaation edistämiseen liittyvät pienet kone-, laite- ja kalustohankinnat tai pienimuotoinen rakentaminen. Hankkeen kautta voi saada tukea esimerkiksi kylätalolle tarvittavan television tai yhteisen tietokoneen hankintaan, joilla mahdollistetaan kyläläisten osallistuminen etäjumppaan. Hankehaku on auki 8.3.-15.4.2021 välisen ajan. Lisätietoja Oulun Seudun leaderin sivuilta.

Aittojärven liikuntakampanja alkaa! (1.3.2021)

Pudasjärven Aittojärvellä hiihdetään ja liikutaan 1.3-5.4 välisenä aikana liikuntakampanjan avulla! Kampanjan avulla kannustetaan kyläläisiä lisäämään liikettä ja jakamaan liikunnan iloa muiden kanssa. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja. Lisätietoa Hyvinvointituvan Facebook-sivuilta. 

Kuvassa punainen Hyvinvointitupa-hankkeen postilaatikko, jonka sisällä olevaan vihkoon liikuntasuoritukset merkitään. Taustalla Aittojärven vanha koulu.

Yhdessä etänä -tapahtumassa lähes 80 osallistujaa (16.2.2021)

Hyvinvointitupa-, Yhdistyksistä hyvinvointia- ja Koillisen Kumppanit -hankkeiden yhteistyönä järestetty toinen Yhdessä etänä -tapahtuma keräsi mukavasti ihmisiä ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Tapahtumassa kuultiin tietoiskuja mm. jalkojen terveydestä sekä voimaharjoittelun tarpeellisuudesta ikääntyessä. Tämä lisäksi kuultiin runoja, jumpattiin, pohdittiin arvotuksia ja pelattiin bingoa!

Seuraava yhdessä etänä aamupäivä on 15.3.2021 klo 9-12, tule rohkeasti mukaan!

Etäjumppaa keskiviikkoisin! (3.2.2021)

Hyvinvointitupa-hanke ja Pudasjärven kaupungin liikuntapalvelut järjestävät etäjumppaan aina keskiviikkoisin klo 19:15-20.00. Jumppaan voit osallistua omalta koneeltasi Microsoft Teamsin välityksellä. Linkin jumppaan löydät Pudasjärven kaupungin tapahtumat-sivuilta.

Yhdessä etänä -tapahtumasarja alkaa tammikuussa (21.12.2020)

Hyvinvointitupa-, Yhdistyksistä hyvinvointia- ja Koillisen kumppanit -hankkeiden yhteistyönä järjestettävä Yhdessä etänä -tapahtumasarja alkaa tammikuun 18. päivänä. Tapahtumat on suunnattu kotona asuville ikääntyneille, joilla on riittävät taidot etäyhteyksien käyttöön. Tarjolla on myös etäneuvontaa ennen tapahtumaa. Lue lisää täältä.

Toiminnot peruttu loppuvuoden osalta (5.12.2020)

Korona-rajoitusten myötä kaikki Hyvinvointituvan jo sovitut tapahtumat on peruttu loppuvuoden osalta. Suunnittelemme paraikaa uusia tapahtumia vuoden 2021 puolelle, niistä lisää myöhemmin.

Sitä ennen noudatetaan rajoituksia, muistetaan turvallinen liikkuminen sekä pidetään huolta itsestämme ja toisista! 

Syötteen hyvinvointituvalla viihdyttiin (25.11.2020)

Syötteen Hyvinvointituvalla 24.11 teemana oli voima- ja tasapainoharjoittelun merkitys kaatumisten ennaltaehkäisyssä. Osallistujat pääsivät kokeilemaan harjoitteita myös käytännössä kuminauhajumpan avulla. 

Lopuksi keskusteltiin päivän tärkeimmät ja vähemmän tärkeät uutiset sekä nautittiin herkullista lohikeittoa pannarin kera.

Hyvinvointitupa Marikaisjärvellä (15.11.2020)

Kongasjärven ja Marikaisjärven kyläläisille tarjotaan hyvää mieltä ja hyvinvointia jouluisissa merkeissä tiistaina 8.12. kello 11-13 Marikaisjärven toimitalolla. Ohjelmassa on rennon yhdessäolon lisäksi jouluisia herkkuja, hyvinvointitupien ideointia sekä villasukkajumppaa! Otathan siis omat vanhat villasukat mukaan! Tapahtuma on tarkoitettu lähikylien asukkaille. Alkuperäisille, uusille, mökkiläisille ja muuten vain ohikulkumatkalla oleville. Eli kaikille!

Punainen Marikaisjärven toimitalo lumisateen jälkeen.