Ajankohtaista

Kevätjoogaa huhtikuussa (22.3.2021)

Hyvinvointitupa-hanke järjestää kyläläisille suunnatun neljän kerran joogakokeilun huhtikuussa etäyhteyksien välityksellä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki joogasta kiinnostuneet, myös ensikertalaiset. Osallistuaksesi tarvitset vain nettiyhteydellä toimivan laitteen. Päivämäärät ja kellonajan löydät alla olevasta kuvasta. Osallistumaan pääset klikkaamalla "Liity joogaan" linkkiä.

Kuvassa mainos Hyvinvointitupa-hankkeen kevätjoogasta.

Karhupajan nuorille tukea hyvinvointiin (18.3.2021)

Pudasjärven Karhupajan nuorille on järjestetty viime vuoden lopulta lähtien hyvinvointia tukevaa Hyvinvointipolkua. Hyvinvointipolulla pajan nuoret saavat tietoa omasta hyvinvoinnistaan ja nuoret pääsevät myös käytännössä kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja, tekemään yhdessä terveellistä ruokaa sekä miettimään, miten he voisivat omaa hyvinvointiaan edistää. Maaliskuussa pajan nuoret pääsivät mm. kokeilemaan liukulumikenkäilyä. Hyvinvointipolulta nuoret saavat myös tukea ja apua omanlaisen hyvinvointipolun rakentamiseen. Hyvinvointipolkua toteutetaan Hyvinvointitupa-hankkeen, NOVA2-hankkeen sekä Pudasjärven kaupungin liikuntapalveluiden yhteistyönä.

Kuvassa Karhupajan nuoret liukulumikenkäilemässä auringonpaisteessa keväthangilla.

Oulun Seudun Leaderin teemahankkeen haku auki (3.3.2021)

Oulun Seudun Leader käynnistää yhdistyksille Palveluiden kehittämisen ja digitalisaation edistämisen teemahankkeen alahankehaun. Alahankkeiden teemana on palveluiden kehittämiseen ja digitalisaation edistämiseen liittyvät pienet kone-, laite- ja kalustohankinnat tai pienimuotoinen rakentaminen. Hankkeen kautta voi saada tukea esimerkiksi kylätalolle tarvittavan television tai yhteisen tietokoneen hankintaan, joilla mahdollistetaan kyläläisten osallistuminen etäjumppaan. Hankehaku on auki 8.3.-15.4.2021 välisen ajan. Lisätietoja Oulun Seudun leaderin sivuilta.

Aittojärven liikuntakampanja alkaa! (1.3.2021)

Pudasjärven Aittojärvellä hiihdetään ja liikutaan 1.3-5.4 välisenä aikana liikuntakampanjan avulla! Kampanjan avulla kannustetaan kyläläisiä lisäämään liikettä ja jakamaan liikunnan iloa muiden kanssa. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja. Lisätietoa Hyvinvointituvan Facebook-sivuilta. 

Kuvassa punainen Hyvinvointitupa-hankkeen postilaatikko, jonka sisällä olevaan vihkoon liikuntasuoritukset merkitään. Taustalla Aittojärven vanha koulu.

Yhdessä etänä -tapahtumassa lähes 80 osallistujaa (16.2.2021)

Hyvinvointitupa-, Yhdistyksistä hyvinvointia- ja Koillisen Kumppanit -hankkeiden yhteistyönä järestetty toinen Yhdessä etänä -tapahtuma keräsi mukavasti ihmisiä ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Tapahtumassa kuultiin tietoiskuja mm. jalkojen terveydestä sekä voimaharjoittelun tarpeellisuudesta ikääntyessä. Tämä lisäksi kuultiin runoja, jumpattiin, pohdittiin arvotuksia ja pelattiin bingoa!

Seuraava yhdessä etänä aamupäivä on 15.3.2021 klo 9-12, tule rohkeasti mukaan!

Etäjumppaa keskiviikkoisin! (3.2.2021)

Hyvinvointitupa-hanke ja Pudasjärven kaupungin liikuntapalvelut järjestävät etäjumppaan aina keskiviikkoisin klo 19:15-20.00. Jumppaan voit osallistua omalta koneeltasi Microsoft Teamsin välityksellä. Linkin jumppaan löydät Pudasjärven kaupungin tapahtumat-sivuilta.

Yhdessä etänä -tapahtumasarja alkaa tammikuussa (21.12.2020)

Hyvinvointitupa-, Yhdistyksistä hyvinvointia- ja Koillisen kumppanit -hankkeiden yhteistyönä järjestettävä Yhdessä etänä -tapahtumasarja alkaa tammikuun 18. päivänä. Tapahtumat on suunnattu kotona asuville ikääntyneille, joilla on riittävät taidot etäyhteyksien käyttöön. Tarjolla on myös etäneuvontaa ennen tapahtumaa. Lue lisää täältä.

Toiminnot peruttu loppuvuoden osalta (5.12.2020)

Korona-rajoitusten myötä kaikki Hyvinvointituvan jo sovitut tapahtumat on peruttu loppuvuoden osalta. Suunnittelemme paraikaa uusia tapahtumia vuoden 2021 puolelle, niistä lisää myöhemmin.

Sitä ennen noudatetaan rajoituksia, muistetaan turvallinen liikkuminen sekä pidetään huolta itsestämme ja toisista! 

Syötteen hyvinvointituvalla viihdyttiin (25.11.2020)

Syötteen Hyvinvointituvalla 24.11 teemana oli voima- ja tasapainoharjoittelun merkitys kaatumisten ennaltaehkäisyssä. Osallistujat pääsivät kokeilemaan harjoitteita myös käytännössä kuminauhajumpan avulla. 

Lopuksi keskusteltiin päivän tärkeimmät ja vähemmän tärkeät uutiset sekä nautittiin herkullista lohikeittoa pannarin kera.

Hyvinvointitupa Marikaisjärvellä (15.11.2020)

Kongasjärven ja Marikaisjärven kyläläisille tarjotaan hyvää mieltä ja hyvinvointia jouluisissa merkeissä tiistaina 8.12. kello 11-13 Marikaisjärven toimitalolla. Ohjelmassa on rennon yhdessäolon lisäksi jouluisia herkkuja, hyvinvointitupien ideointia sekä villasukkajumppaa! Otathan siis omat vanhat villasukat mukaan! Tapahtuma on tarkoitettu lähikylien asukkaille. Alkuperäisille, uusille, mökkiläisille ja muuten vain ohikulkumatkalla oleville. Eli kaikille!

Punainen Marikaisjärven toimitalo lumisateen jälkeen.