Muista hyvinvointisi!

Muista hyvinvointisi -kiertueen markkinointikuva, jossa järjestäjätahojen logot sekä kuvituksena piirros, jossa aivot pyöräilevät tiellä ja joukko iloisia vihanneksia kannustaa vieressä.

Maakunnallinen Muista hyvinvointisi! -kiertue järjestetään 23.8.-3.9. Kiertueen avulla haluamme kannustaa kaiken ikäisiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Kiertueen toteuttavat yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi / Oulun Seudun Muistiyhdistys ry, Oulun seudun omaishoitajat ry, Vertaistervarit -hanke sekä Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke. 

Hyvinvointikiertueen aikana kuntalaiset pääsevät tekemään maksuttomia terveysmittauksia ja kuulemaan, miten arkeen voi helposti lisätä hyvinvointia sekä aivo- ja sydänterveyttä edistäviä asioita.Kiertueen sisältö


Terveysmittaukset

Kiertueella on luvassa hieman paikkakuntakohtaisesti erilaisia maksuttomia terveysmittauksia mm. InBody ja puristusvoimamittaus.


Kunnon Mummola

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tuo Muista hyvinvointisi! -kiertueelle Kunnon Mummola -tapahtuman, joka on yli 65-vuotiaille suunnattu kaatumisten ennalta ehkäisyyn tähtäävä toiminnallinen tapahtuma. Kunnon Mummolassa on mahdollista testata omaa tasapainoa ja lihasvoimaa monipuolisin testein sekä saada niistä henkilökohtaista palautetta. Lisäksi luvassa tärkeää asiaa ja vinkkejä oman lihasvoiman ja tasapainon ylläpitämiseen ja kehittämiseen!


Aivoterveysonnenpyörä & muistiasiantuntijat

Oulun Seudun Muistiyhdistys ry ja Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi tuovat kiertueelle painavaa asiaa muistista, hyvinvoinnin merkityksestä aivoterveydelle sekä erilaisista muistipulmista. Kävijöitä herätellään pohtimaan omaa aivoterveyttään yhdistyksen kehittämän, paljon mielenkiintoa herättäneen aivoterveysonnenpyörän avulla. Muistiyhdistyksen asiantuntijoiden kanssa on mahdollista keskustella myös omaa mieltä vaivaavista muistiasioista. Joillakin paikkakunnilla on tavattavissa myös kuntien muistiasiantuntijoita. 


Vertaistervarit ohjaavat elintapamuutoksen tekemiseen

Vertaistervarit-hanke on mukana yhdellätoista paikkakunnalla: Ii, Haukipudas, Tyrnävä, Kiiminki, Ylikiiminki, Yli-Ii, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Liminka ja Pudasjärvi. Yhdessä yhteistyöjärjestöjemme ja yhdistysten kanssa esittelemme kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä edistävää vertaisryhmätoimintaa. Vertaistervarit-ryhmiä järjestetään Teams-yhteydellä ja jatkossa myös paikan päällä Pohjois-Pohjanmaalla.

Tule tutustumaan Vertaistervarit-ryhmiin ja keskustelemaan terveyttä edistävistä elintavoista. Mittaamme mm. ihosi kosteutta eli miten kehosi suurin elin kuvastaa terveyttäsi. Vertaistervareiden keskustelun teemoina ovat syöminen, liikunta, päihdehaittojen ennaltaehkäisy ja hyvä uni.


Tietoa omaishoitajuudesta

Oulun seudun omaishoitajat ry on mukana kiertueella Iissä, Haukiputaalla, Hailuodossa, Tyrnävällä, Muhoksella, Yli-Iissä, Lumijoella, Limingassa, Kiimingissä, Oulunsalossa ja Kempeessä. Oulun seudun omaishoitajat kertovat omaishoidosta ja yhdistyksen tarjoamasta toiminnasta, sekä siitä millaista tukea omaishoitajille on saatavilla riippumatta siitä, minkä ikäinen apua tarvitseva läheinen on. Omaistaan hoitavien on tärkeä muistaa pitää huolta myös omasta hyvinvoinnistaan, jotta jaksaa auttaa läheistään.


Tietoa sydänterveydestä

Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry esittelee sydäniskurin käyttöä ja kertoo miten pidät huolta sydänterveydestäsi. Sydänpiiri on mukana Haukiputaalla, Muhoksella, Limingassa, Utajärvellä, Oulunsalossa ja Kempeleessä.