Valmentajat luovat turvallista toimintaympäristöä – valmentajan päivä 25.9.

19.9.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Valmentajat ovat avainroolissa rakentamassa turvallista toimintaympäristöä, ja valmentajan rooli mahdollistaa usein myös puuttumisen epäasialliseen käytökseen.

Valmentajan päivästä 25.9. on tullut vuosittainen perinne, jota vietetään tänä vuonna neljättä kertaa. Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Kiitoksia ja tekoja välitetään somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive. Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle vuonna 2019 Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.


Kohti ihmislähtöisempää toimintaa
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Omassa toiminnassaan Suomen Valmentajat yhteistyötahojensa kanssa edistää turvallisen toimintaympäristön rakentamista ja kehittää valmennuskulttuuria kohti ihmislähtöisempää toimintaa. Sen lisäksi, että nämä asiat läpileikkaavat yhdistyksen perustoiminnan, niitä edistetään hankemuotoisesti esimerkiksi Erasmus+ EU-rahoitteisessa Fair Coaching -hankkeessa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön erillisavustuksella Meidän urheilu -kehitysprosessissa.


Lue lisää Valmentajan päivästä