Tutustu NOVA2-hankkeen loppujulkaisuun!

10.8.2021

Tähän loppujulkaisuun on koottu NOVA2-hankkeessa kehitetyt toimintamallit, työkalut ja hyvät käytänteet. Lisäksi tekstin lomassa on nuorten kommentteja lajikokeiluista ja kokeiluprojektien onnistumistarinoita. Julkaisu on suunnattu erityisesti nuorten parissa toimiville ohjaajille tietopaketiksi matalan kynnyksen liikuntatoimintaan sekä kaikille toiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. 

Loppujulkaisua on myös painettuna (rajallinen määrä). Jos haluat oman kappaleesi, ota yhteyttä. Julkaisut toimitetaan hankekuntiin ja voit noutaa kappaleesi sovitusta paikasta. 

NOVA2 – Nuorille osallisuutta ja toimintakykyä kokemusliikunnalla –hankkeen tavoitteena on ollut vahvistaa työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien 15–29-vuotiaiden nuorten osallisuutta ja toimintakykyä matalan kynnyksen liikuntatoiminnan avulla, luoda edellytyksiä nuorten koulutukseen ja työelämään siirtymiselle ja ehkäistä näin syrjäytymistä. Tavoitteena on ollut myös tukea kuntia, urheiluseuroja ja paikallisia yhdistyksiä nuorille kohdennettujen liikunta- ja hyvinvointipalvelujen kehittämisessä. 

Hanketta ovat toteuttaneet Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry sekä Oulun Diakonissalaitoksen säätiö / ODL Liikuntaklinikka Iin, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven ja Raahen alueella vuosina 2018–2021. Rahoitus toimintaan on tullut Euroopan sosiaalirahaston, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, hankkeeseen osallistuneiden kuntien sekä toteuttajaorganisaatioiden kautta.