Tuisku historiikin tekijäksi

15.9.2021

Moikka! Nimeni on Maaria Tuisku, ja kirjoitan PoPLin kautta historiikkia haukiputaalaiselle urheiluseuralle, Haukiputaan Veikoille. Opiskelin pääaineenani suomen kieltä Oulun yliopistossa ja valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2019, mutta monen mutkan kautta pääsin kokeilemaan taitojani historiankirjoittajana. Teen historiikkia ensimmäistä kertaa, mutta olen ottanut projektin vastaan mielenkiintoisena haasteena, joka voi kenties avata minulle uusia uramahdollisuuksia.

Aloitin historiikin kirjoittamisen huhtikuussa työkokeilijana. PoPLilla olen ollut palkkatuettuna työntekijänä heinäkuusta lähtien. Kirjoittaminen ulottuu myös vapaa-aikaani, sillä harrastan omaksi ilokseni luovaa kirjoittamista. Sen lisäksi jaan arkeni muun muassa piirtämisen, valokuvaamisen ja pelien kanssa.

PoPLin Työtä hyvässä seurassa -hankkeen yhtenä päätehtävänä on luoda uusia työpaikkoja seura- ja yhdistyskentälle yhteistyön voimalla. Hanke kartoittaa työtehtäviä ja yhdessä niistä muotoillaan kokonaisia työnkuvia. Hankkeessa tehdään tutuksi myös työnantajan roolia kouluttamalla seuroja ja yhdistyksiä työnantajiksi.

Lämpimästi tervetuloa Maaria ja menestystä historiikkiprojektiin!