#ToripolliisiLiikuttaa -somehaaste kannustaa nuoria liikkumaan

24.11.2021

Toripolliisi -pienoispatsas sillan kaiteella.
Kuva: Ammattiopisto Luovi, Valma Tuira -ryhmä

Ammattiopisto Luovin Valma Tuira -ryhmän idea Toripolliisi liikuttaa -hankkeesta on yksi Tonnin idea -kilpailun voittajista.


Hankkeen päätavoitteena on saada oululaiset nuoret liikkumaan monipuolisesti, ulkoilemaan sekä tutustumaan lähiympäristöön. Ryhmä jakaa 15 Toripolliisi-pienoispatsasta hankkeeseen mukaan lähteville nuorisoryhmille.

Pienoispatsaasta otetaan kuvia Oulun ympäristön eri liikunta-, ulkoilu- ja kulttuurikohteissa. Kuvat jaetaan esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa aihetunnuksella #toripolliisiliikuttaa. 

Valma Tuira -ryhmä osallistui syksyllä 2021 Oulun kaupungin ja Oulun Tervaporvarin Nuorkauppakamarin järjestämään Tonnin idea -kilpailuun. Sen tavoitteena oli hakea erilaisia ideoita, joiden avulla Oulusta voitaisiin tehdä kaupunkilaisille entistä parempi paikka. 

Ryhmäytyminen on helpompaa ulkona

Ammattiopisto Luovin erityisopettaja Sanna Häkkilä-Ruottinen ja yhteisöpedagogi Timo Salo ovat Valma Tuira -ryhmän nuorten ohella innoissaan ideakilpailun voitosta. 

- Ulkoilu ja liikunta tukevat nuoren hyvinvointia ja mielenterveyttä, Häkkilä-Ruottinen toteaa. 

- Ryhmäytyminen on helpompaa ja mukavampaa ulkona liikkuessa ja patsasta kuvaillessa, Salo kertoo.

Häkkilä-Ruottinen ja Salo toivovat, että Toripolliisi liikuttaa -hanke leviäisi myös muualle Suomeen.

- Monessa kaupungissa tai kunnassa on varmasti jokin oma tunnushahmo, jota voisi kuvata Toripolliisin tapaan, Häkkilä-Ruottinen vinkkaa. 


Toripolliisi-pienoispatsaita on vielä jäljellä muutamia, joten jos tiedät sopivan kohderyhmän hankkeen toteuttajaksi, voit laittaa viestiä sanna.hakkila-ruottinen@luovi.fi 28.11. mennessä.