Tervehdys toimistolta!

9.10.2023

Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin liikunnallisen elämäntavan edistämistyössä PoPLin asiantuntijayhteisössä. Työryhmät pyörivät, koulutuksia järjestetään ja liikuntavaikuttamisen suunnitelmia päivitetään.  

Suomalaisista vain viidesosa liikkuu terveyden kannalta riittävästi. Meillä kaikilla on yhteinen agenda: saada suomalaiset liikkumaan. Korkein valtiojohto on myös asettanut liikkumisen lisäämisen tärkeäksi agendaksi kansakunnan kestävyyden kannalta. Väestömme ikääntyessä ja lasten liikkuessa liian vähän, meillä on työsarkaa myös tulevaisuudessa.  

Olen päässyt vierailemaan muutamissa urheiluseuroissa syyskuun aikana Kolmiloikka urheiluseurojen digitaalisuuteen -hankkeen oppimisympäristöesittelyjen tiimoilta. PoPLin hankkeen tuotos on otettu hyvin vastaan eri seuroissa. Kolmiloikka-hanke on esimerkki siitä, kuinka PoPLi toimii ajassa jäsentensä tukena, jotta seurat voivat toteuttaa toimintaansa entistä tehokkaammin rajatuilla resursseilla. Oma toiveeni onkin, että saisimme liikkeelle ihmisten parissa aallon, jossa yhä useampi löytäisi täytettä elämälleen toimiessaan mukana seurojen valmennus-, huolto- ja hallinnon tehtävissä. Tälle on olemassa myös yhteiskunnallista painetta. Järjestöt tulevat olemaan jatkossa entistä tiiviimmässä yhteistyössä julkisen sektorin kanssa palvelujen tuotannossa.  

Syksy on uuden aikaa. PoPLin tulevan vuoden toimintasuunnitelma lyödään lukkoon marraskuussa. Onko sinulla mielessäsi yhteistyön paikkaa, jossa liikunnan aluejärjestön olisi hyvä olla mukana? Nyt on vielä hetki aikaa ehdottaa ja tuoda ideoita esille. 

Järjestelmälliset sidosryhmätapaamiset alkavat loppusyksyn aikana. Haluaisitteko kutsua uuden aluejohtajan evästettäväksi oman seuranne, lajiyhteisön tai toimialan asioista? Kuntatapaamiset järjestämme kevätkaudella 2024.  

Tulen mielelläni vierailemaan ja PoPLin ovi on aina auki! 

 

Liikunnallista syksyä toivottaen, 

Jussi Ylitalo