Sauli oppii ja kehittää Heitossa

30.5.2022

Haukiputaan Heitossa viestintäkoordinaattorin tehtävissä kolme kuukautta toiminut Sauli Meriläinen on kokenut työn sopivan haasteelliseksi.

”Olen pystynyt laajentamaan osaamistani mm. kuvankäsittelyyn ja nettisivujen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Paljon on myös vielä opittavissa”, Sauli kertoo.

”Työ on ollut enimmäkseen etätyötä, joka oli entuudestaan minulle uusi tapa tehdä työtä”.

 

Opinnot ja työ tukevat toisiaan

Sauli työllistyi Heittoon PoPLin Työtä hyvässä seurassa -hankkeen kautta. Hän työskentelee ns. siirrettynä työntekijänä, eli on PoPLin palkkalistoilla. Hän on oppisopimuskoulutuksessa ja tekee samalla Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa markkinointiviestinnän osaaja -liiketoiminnan ammattitutkintoa.

”Olen ollut laatimassa Heitolle mm. viestintä- ja markkinointisuunnitelmaa, jota olisi tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden aikana. Toinen iso projekti on nettisivujen uudistaminen ja ulkoasun päivitys, joka olisi tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden alkuun, jolloin Haukiputaan Heitto täyttää 90 vuotta.”

Työt voi yhdistää hyvin opintoihin.

”Opinnot antavat monipuolisesti uutta tietoa mm. someviestinnän eri keinoista, markkinoinnista, brändäyksestä ja sisällöntuottamisesta, joista on hyötyä työssäni.”

 
Tekijöitä tarvitaan

Työ on avannut myös silmiä sen suhteen, kuinka paljon urheiluseuroissa tarvitaan tekeviä käsiä.

”Seuroja näyttäisi vaivaavan krooninen pula tekijöistä, jotka pystyvät kokopäiväisesti paneutumaan seuran eri toimintoihin ja keventämään vapaaehtoisten työtaakkaa.”

Hän näkee työnsarkaa etenkin seurojen myynnin ja markkinoinnin saroilla.

”Digiosaaminen ja somen hyödyntäminen ovat tulevaisuudessakin seurojen toiminnan kulmakiviä”, Sauli uskoo.

Sauli Meriläinen ilman taustaa ulkovaatteissa.
Sauli Meriläinen.