Puhetta riitti liikuntapaikkarakentamisesta

1.6.2022

Oululaista urheiluseuraväkeä keskustelutilaisuudessa auditoriossa pyytämässä puheenvuoroa.
Liikuntaväki sai esittää monta puheenvuoroa ja kysymystä kaupungin edustajille tiistain keskustelutilaisuudessa.

Liikuntapaikkarakentamisesta riitti odotetusti paljon puhetta, kun Oulun kaupungin edustajat tapasivat urheilu- ja liikuntaväkeä tiistaina PoPLin ja kaupungin järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Illan anti ja osallistumisilmoittautumisen yhteydessä PoPLin keräämät vapaat palautteet ovat apuna, kun kaupungin liikuntapaikkarakentamisen 10-vuotissuunnitelmaa päivitetään.

”Otamme palautteet huomioon”, kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys lupasi.

Tilaisuus venähti yli kahden ja puolen tunnin mittaiseksi, eli keskustelulle on varmasti tilausta jatkossakin.

 
Monenlaisia tarpeita

Kastellin monitoimitalon auditoriossa edustettuna oli yhteensä noin kolmekymmentä lajia, seuraa, yhdistystä ja muuta toimijaa. Erilaisia toimijoilta nousevia tarpeita liikuntapaikoille on luonnollisesti paljon: tarvitaan esimerkiksi tanssisaleja, tiloja kamppailu-urheilulle, yleensä sisäliikunnalle, tapahtumille, kenttiä, jäätä jne.
Suuria rakennushankkeita riittää kaupungissa lähivuosina, sillä Linnanmaan jäähallin ja uimahallin rakentaminen ovat saamassa valtionrahoitusta. Raksilan uimahalli täytyy ehkä rakentaa kokonaan uudelleen ja uutta kiekkoareenaa on kaavailtu myös.


Kuopiossa tarpeet edellä

Kuopiossa on onnistuttu viime vuosina liikuntarakentamisessa monessa suhteessa. Isot uudistukset kuten jäähallin remontti ja uusi uimahalli on saatu maaliin ja kaupungin liikuntapaikkatilanne on nyt huomattavasti parempi kuin noin vuosikymmen sitten. Kuopion hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen esitteli etäyhteyden päästä Kuopion mallia. SIinä korostuu jatkuva yhteistyö seurojen ja kaupungin välillä.

”Perustimme seurafoorumin asiaa varten. Tarvelähtöinen ajattelu on todella tärkeää liikuntapaikkarakentamisessa ja vuoropuhelun seurojen kanssa täytyy olla jatkuvaa”, Hentunen sanoi.

Oulussa seuraneuvottelukunta edistää yhteistyötä seurojen ja kaupungin välillä. PoPLi on vahvasti mukana tässä toiminnassa.