PoPLi on vahvasti mukana Vanhustenviikon tapahtumissa

3.10.2022

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenviikkoa vietetään 2.-9.10. Teemaviikon tarkoituksena on kannustaa eri toimijoita järjestämään tapahtumia ja toimintaa iäkkäille ihmisille. Tänä vuonna kattoteemana on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.

PoPLi tekee työtä ikäihmisten liikkumisen, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi kuntien ja yhdistysten kanssa. Tämän vuoden aikana senioreita on muun muassa liikutettu Ainot ja Reinot liikkeelle Ouluhallissa -tapahtumassa, ja ikääntyvien hyvinvointia ja jaksamista kotona sekä palvelutaloissa on tuettu Yhdessä etänä -tapahtumilla etäyhteyksiä hyödyntäen.

Vanhustenviikolla PoPLin Eloa ja iloa kylille -hanke on mukana kolmessa tapahtumassa.

Tiistaina 4.10. järjestetään Yhdessä luontoon -tapahtuma Pudasjärven Yli-Siuruan entisellä koululla yhdessä Siuruan Kylä ry:n, Pudasjärven SPR:n, Voimaa vanhuuteen -hankkeen, Asmuntin Maa- ja kotitalousseuran sekä Yli-Siuruan entisen koulun omistajien kanssa. Ohjelmassa on luontomielikuvajumppaa, onnenpyörä, tietoiskuja musiikin merkityksestä hyvinvointiin ja luonnosta liikunnan mahdollistajana sekä ohjelmalliset iltamat Valto Savolaisen johdolla (https://www.pudasjarvi.fi/tapahtuma/yhdessa-luontoon/).

Samana iltana, 4.10. suunnataan myös Yli-Iihin, missä toteutetaan PoPLin ja Oulun kaupunginkirjaston yhteistyönä maksuton liikuntatapahtuma senioreille. Tapahtuma on yksi kirjastoauto Kaunon monitoimipäivistä. Tiistaina 4.10. vietetään Vanhustenviikon SeniorSurf-teemapäivää, jonka tarkoituksena on rohkaista ikäihmisiä tutustumaan tietotekniikan mahdollisuuksiin. Liikuntatapahtumassa on mahdollista osallistua kirjastoautossa etäjumppaan, saada vinkkejä senioreille suunnatuista liikunnan digipalveluista sekä seurata etäyhteydellä Pudasjärveltä lähetettävää Yhdessä luontoon -tapahtumaa. Lisäksi esillä on tietoa luontoliikunnasta ja Oulun kaupungin liikuntapalveluista. Salen piha-alueella voi kokeilla myös erilaisia perinnepelejä sekä saada opastusta sauvakävelyyn. Tapahtuman aikana voi lainata kirjastoautosta kirjoja ja liikuntavälineitä. PoPLilta tapahtumassa ovat mukana Eloa ja iloa kylille -hanke sekä Kolmiloikka urheiluseurojen digitaalisuuteen -hanke.

Pyhäjoen Pirttikosken kylällä järjestetään ikäihmisten hyvinvointipäivä torstaina 6.10. Päivän aikana on mahdollisuus saada tietoa turvallisesta lääkehoidosta sekä jalkojen hyvinvoinnista ja jalkineista, osallistua ikäihmisille suunnattuun lihaskuntojumppaan sekä mittauttaa verenpaine ja verensokeri. Luvassa on myös Kunnon Mummola -testejä sekä valmentaja ja lääkäri Lari Karjulan hyvinvointiluento tallenteena. Palvelupäivän toteutuksessa ovat mukana Eloa ja iloa kylille -hanke, Pirttikosken kyläyhdistys, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä, Pyhäjoen apteekki ja ErgonoVita Oy.

Pirttikosken kylä Pyhäjoella ja Siuruan kylä Pudasjärvellä ovat Eloa ja iloa kylille -hankkeeseen osallistuvia kyliä syyskaudella 2022. Lisäksi syksyn aikana hankkeessa ovat mukana Laitasaaren kylä Muhokselta ja Markkuun kylä Tyrnävältä. Kylillä järjestetään palvelupäiviä erilaisilla hyvinvointiin liittyvillä teemoilla kylien toiveiden mukaisesti yhdessä kylätoimijoiden, kuntien, yhdistysten ja palveluntarjoajien kanssa.