PoPLi ja Oona tuovat nuorille toimintaa kylille

5.4.2022

PoPLin uusi Nuorille toimintaa kylille -hanke tuo liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia kyläkeskuksiin ja alueille, joilla harrastustoimintaa on nuorille vähemmän tarjolla.


Hankkeen projektivastaavana toimii Oona Kylmälä.

”Aloitan työt innolla, sillä aihe on todella tärkeä. Pienen kylän kasvattina ymmärrän hyvin tarpeen kylillä järjestettävälle harrastustoiminnalle”, Oona sanoo.

Hankkeen tavoitteena on edistää Nousevan Rannikkoseudun alueen 13-25-vuotiaiden nuorten hyvinvointia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lisäämällä. Yhteistyötä tehdään paikallisten urheiluseurojen, yhdistysten, harrastejärjestöjen ja kuntien kanssa. Hanke jatkuu kesäkuun 2023 loppuun. Sen rahoittajia ovat Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Nouseva Rannikkoseutu Leader.

Nuoret osallistetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan.
”Nuorten oma ääni on hyvä saada kuuluviin, kun toimintaa suunnitellaan. Kun nuoria lähdetään liikuttamaan, on tärkeää, että halu tulee sieltä”, Oona sanoo.

Hän on liikuntalääketieteen alan maisteriopiskelija ja tekee parhaillaan gradua aiheesta vanhempien tuen yhteys 15-vuotiaiden fyysiseen aktiivisuuteen.

Hankkeelle on tilausta, sillä koronapandemia on vähentänyt lasten ja nuorten liikkumista huomattavasti.

Oona Kylmälä.
Projektivastaava Oona Kylmälä tekee gradua vanhempien tuen yhteydestä 15-vuotiaiden fyysiseen aktiivisuuteen.