Perttu on saanut kertausta, rutiinia ja asiakkaita

4.3.2022

Perttu Vedenoja on syventänyt ja ylläpitänyt ammattitaitoaan viestinnän alalla työllistyttyään PoPLin Työtä hyvässä seurassa -hankkeen avulla. 

Hän on toiminut vuoden päivät Haukiputaan Pallon, Oulun Voimisteluseuran ja JS Herculeksen viestinnän töissä. Tehtävät ovat poikineet kevytyrittäjälle toimeksiantoja ja asiakkaita.

Sinällään viestintään liittyvät asiat olivat Vedenojalle tuttuja, sillä hän valmistui medionomi-tuottajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta 2017.

”Pääsin työstämään asioita, joita en ollut vähään aikaan tehnyt. Sain kerrattua ja syvennettyä ammattitaitoani.”

 

Monenlaisia tehtäviä

 

Perttu on tehnyt seuroille muun muassa nettisivu-uudistusta, graafista suunnittelua, striimausta, kuvaamista, taltiointeja ja editointia. Korona-aikana nämä asiat ovat nousseet entistä tärkeämmiksi etävalmennuksen yleistymisen ja tapahtumien koronarajoitusten takia.

”Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on ollut minulle todella hyödyllinen. Sain kehitettyä osaamistani ja tavoitin sellaisia asiakkaita, joita ei yleensä tavoita niin helposti.”

Vedenojalle hyvin tehty työ on poikinut lisää työtä.

”Muutamia toimeksiantoja ja asiakkaita on tullut.”

Useammalle työnantajalle työskentely mahdollistuu PoPLin toteuttaman työntekijän siirtojärjestelyn avulla, jota on käytetty Suomessa vähän urheiluseuroissa tapahtuvassa työllistämisessä. Vedenoja on siis PoPLin työntekijä, mutta tekee työtä seuroille, joilla ei ole tarvetta tai mahdollisuutta kokopäiväisen työntekijän palkkaamiseen.