Oulun kaupunki hakee kouluyhteistyöhön urheiluseuroja

9.8.2021

SEURATARJOTIN

Oulun kaupungin Liikkuva koulu ja Pohjois-Pohjanmaan liikunta haluavat edistää koulujen ja seurojen välistä yhteistyötä. Tavoitteenamme on koostaa seuratarjotin tulevalle Liikkuva koulu kaudelle 2021-2022. Seuratarjotin on yhteystietolista, josta käy ilmi seurat, jotka ovat valmiita tekemään kouluvierailuja Oulun kaupungin kouluissa ( Emme voi maksaa yksityiskouluille tehdyistä vierailuista). 

Kartoitammekin nyt Oulussa toimivien urheiluseurojen halukkuutta kouluvierailuihin. Ajatuksena on, että seurat ohjaavat ala-ja yläkouluille oman lajinsa demoja ja antavat samalla tietoa seuransa ohjatusta toiminnasta. Seurat voivat itse määritellä kuinka monta tuntia maksimissaan he ovat valmiita kouluilla toimimaan. Toiminta-alueena on koko Oulu. Liikkuva koulu koostaa halukkaiden seurojen listan Oulun Liikkuva koulu sivuille ja koulut voivat olla yhteydessä seuroihin ohjauksia halutessaan.

Koululiikunta/Liikkuva koulu on varannut tulevan toimintakauden budjettiin pienen summan tämän yhteistyön jatkamiseksi. Liikkuva koulu voi maksaa 12,50€/tunti (1h) seuran ohjauksista kouluille, riippumatta ohjaajien määrästä. Seura ei voi laskuttaa siirtymisiin tai ohjauksen suunnitteluun kulunutta aikaa. Koulut neuvottelevat vierailupäivät ja ajat suoraan seuran yhdyshenkilön kanssa. Toivottavaa olisi, että seuralla olisi mahdollisuus tehdä ohjaukset koko Oulun alueella. Mikäli tämä ei ole seuralle mahdollista, ilmoittaa seura itse asiasta yhteyden ottaneelle koululle. Seura laskutta Liikkuvaa koulua kohdekoulujen yhdyshenkilöiden allekirjoituksilla varmennetun päiväkirjan mukaan. Seura laskuttaa Liikkuvaa koulua ennen joulua ja keväällä.

Ennen toiminnan aloittamista yhteistyöseurat allekirjoittavat yhteistyösopimuksen Oulun kaupungin kanssa ohjauksien järjestämiseksi. Liikkuva koulu määrittelee kullekin seuralle ohjusten maksimituntimäärän, kun on saanut kaikkien halukkaiden seurojen määrän selville ja suhteuttanut ne kustannettavissa olevaan tuntimäärään.  

Toivottavasti pääsemme yhteistyöhön mahdollisimman monen seuran kanssa. Kouluvierailut sijoittuvat ajalle 13.8.2021- 31.5.2022 klo 8-17.00 välille. Seura voi myös itse määritellä kuukaudet ja kellonajan, millä välillä seura voi vierailujaan tehdä. Näistä sovitaan aina varausta tekevän koulun kanssa.

Ilmoittaudu yhteistyöseuraksi viimeistään 15.8.2021 mennessä täyttämällä forms kysely.


#BEACTIVE

Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta Urheilu järjestävät Oulun koulujen kahdeksannen luokan oppilaille kansainvälisen European Week of Sport urheiluviikon kunniaksi #BeActive alueelliset toimintarastipäivät. Toivoisimme teidän seurojen osallistuvan toimintarastien järjestämiseen yhdessä kanssamme. Ilmoittaudu mukaan ohjaamaan seuranne rastipistettä forms kyselyn kautta viimeistään 15.8.2021.

Tavoitteenamme on, että kaikki Oulun 8. luokan oppilaat olisivat tapahtumassa mukana. Edellisinä vuosina mukana on ollut 1400-1900 nuorta. Yhdenvertaistamme koulujen mahdollisuuden osallistua tapahtumaan tarjoamalla kyydityksen tai bussiliput lähimpään tapahtumapaikkaan. Lähikoulut tulevat omin voimin. Tapahtumat järjestetään ulkona ja toimintarastin aika on 10 min, joten toivomme rasteille nopean toiminnan tehtäviä, ilman pitkiä selostuksia. Mitä toiminnallisempi rasti on sitä parempi.


Tapahtumapaikat:

ma 27.9. Kaakkurin urheilukeskus

ti 28.9. Laivakankaan kenttä

ke 29.9. Talvikkipuiston urheilukeskus

to 30.9. Hollihaan puisto


Aikataulu:

Ryhmä 1 klo 9.00-10.30

Ryhmä 2 klo 11.15-12.45

Ryhmä 3 klo 13.15-14.45

Oppilailla on yhteensä n. 9 eri rastipistettä päivän aikana.

Yhteistyöterveisin

Kati Grekula                                   

Liikkuva koulu koordinaattori

Oulun kaupunki

sivistys-ja kulttuuripalvelut

Opetuspalvelut/koululiikunta ja Liikkuva koulu

kati.grekula@ouka.fi

040 6569610