Oulu 2026 on mahdollisuus myös liikunnalle ja urheilulle – ideakenttä on vapaa

18.5.2022

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026. Se tuo alueelle paljon muutakin kuin kulttuuria – muun muassa hyvinvointia ja työtä. Myös liikunnan ja urheilun toimijat ovat tervetulleita mukaan kulttuuripääkaupunkihankkeen toimintaan.

”Esimerkiksi erilaisilla liikuntatapahtumilla on mahdollisuus päästä eurooppalaiseen valokeilaan Oulu 2026:n myötä”, Oulu2026:n toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen sanoi.

PoPLin väki kävi tapaamassa Oulu2026:n tekijöitä viime viikolla.

 
Koko alue mukana

Oulu2026 koskee Oulua laajempaa aluetta, sillä kulttuuripääkaupunkihankkeessa on mukana Oulun lisäksi 32 kuntaa. Toimintaa ja tapahtumia järjestetään myös muina vuosina. 

Kulttuurin voi yhdistää muun muassa luontoon, tekniikkaan tai liikuntaan. Turun ollessa kulttuuripääkaupunki vuonna 2011 hankkeita olivat toteuttamassa nuoriso-, liikunta,- ja sosiaali- ja terveyspuoli. Ohjelmaan mahtui mm. muistelutyöpaja takavuosien liikuntavälineistä sekä liikuntatutkimuksen edistämistä.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Oulu2026 avaa liikunta- ja urheilutoimijoiden osallistumiselle valtavan mahdollisuushorisontin. PoPLi voi tarvittaessa toimia koordinoijan roolissa liikunnan ja urheilun saralla.

Lue lisää Oulu2026 -sivuilta.

PoPLin Juha Laukka, Esko Hassinen ja Elina Leinonen istuvat pöydän ääressä Oulu2026-tiimin Piia Rantala-Korhosen ja Heli Metsäpellon kanssa.
PoPLin väki kävi tapaamassa Oulu2026 -tiimiä.