On pop liikkua pyörällä -kiertue innosti lapset liikkeelle

18.6.2024

 

Kesäkuun alussa kylillä riitti vilinää ja iloisia ilmeitä, kun pienet ja vähän isommatkin pyöräilijät testasivat taitojaan ja erilaisia pyöriä On pop liikkua pyörällä -tapahtumissa. PoPLin toteuttama, lapsille ja nuorille suunnattu tapahtumakiertue vieraili yhdeksällä kylällä 4.-14.6.2024. Kiertue starttasi Pohjois-Iistä, jonka jälkeen olivat vuorossa Ruka, Jokijärvi ja Markkuu. Toisella viikolla tapahtumia järjestettiin Kestilässä, Livolla, Päivärinteellä, Pyhännällä ja Vepsän kylällä. Kiertue keräsi mukavasti osallistujia vaihtelevasta säästä huolimatta.

Tapahtuman osallistujia Jokijärvellä.
Pyöränkatsastusta Pyhännällä.

Tapahtuman toimintapisteillä oli mahdollista katsastaa oma pyörä ja kerrata liikennesääntöjä Liikenneturvan tietovisassa. Pyöräilytaitoja päästiin kokeilemaan ajotaitoradalla ja nopeutta kiihdytyssuoralla. Pyöräsuunnistussprintissä opeteltiin leimaamista rastipisteillä ja kisailtiin, miten nopeasti radan saa suoritettua. Pyöräsuunnistuksesta tulikin kiertueen varsinainen hitti, ja rataa innostuttiin kiertämään myös juosten. Pyöräleikit, kuten saippuakuplien nappaus ja leikkivarjon alta pujottelu kiinnostivat etenkin pienempiä lapsia.

Pyöräsuunnistus kiinnosti kaiken ikäisiä pyöräilijöitä.
Vauhdilla varjon alta!

 

Kiertueella oli kokeiltavana fatbike- ja BMX-pyöriä, jotka olivatkin liikkeellä lähes tauotta. Fatbiket kiinnostivat myös aikuisia kävijöitä. Kokeiltavana olleet kaksi BMX-pyörää arvottiin osallistuneiden kesken kiertueen päätteeksi. Arpaonnen suosimille voittajille on ilmoitettu, ja toinen pyöristä matkaa Tyrnävälle, toinen Pyhännälle.

Lisää kiertueen tunnelmia:

Pohjois-Iissä lasten ja nuorten pyöräilytapahtuma (IiSanomat 12/2024, sivu 3)
Popli vieraili Hyrkin koululla ke 12.6.2024 (Muhos TV/ Valto Savolainen)

 

Kiertueen toteuttivat PoPLin Eloa ja iloa kylille -hanke, Hyvinvointia kylille -hanke sekä lasten ja nuorten liikunnan toimialan Lisää liikettä hanke yhteistyössä kylien, kuntien ja yhdistysten kanssa. Kiitokset kaikille osallistuneille sekä järjestelyissä mukana olleille!