On pop liikkua -liikuntapäivä järjestettiin kolmannen kerran Ouluhallissa

18.8.2023

Kaikille avoin ja maksuton On pop liikkua -liikuntapäivä järjestettiin Ouluhallissa viime lauantaina 12. elokuuta. Päivän aikana lapsilla, nuorilla ja perheillä oli mahdollisuus tutustua paikallisten urheiluseurojen toimintaan sekä Oulun kaupungin liikuntatarjontaan. Tänä vuonna toiminta keskittyi Ouluhallin vanhalle puolelle sekä uuden puolen telinevoimistelualueelle.

Tapahtumassa oli mukana lähemmäs kolmekymmentä seuraa ja toimijaa, jotka esittelivät lajejaan ja tulevan syksyn toimintaansa uusille harrastajille. Liikunta- ja harrastelajeihin oli mahdollista tutustua toiminnallisten pisteiden sekä lajinäytösten kautta. Päivän aikana oli mahdollista tutustua esimerkiksi cheerleadingiin, yleisurheiluun, jousiammuntaan sekä palloilu-, voimistelu- ja kamppailulajeihin.

Lajinäytökset ja -esitykset keräsivät hyvin yleisöä. Lavalla nähtiin mm. Northern Lights Cheerleadingin esityksiä.Tapahtumassa oli paikalla myös Harrastamisen aarrearkku, joka tarjoaa Oulun peruskoululaisille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä. Hanketta tapahtumassa edustivat Vili-Petteri, Ilona ja Joanna. Heidän pisteellään oli mahdollista esimerkiksi luoda piirustustaidetta lattialle levitetylle paperirullalle. Harrastamisen aarrearkku tunnetaan valtakunnallisesti nimellä Harrastamisen Suomen malli.

Perheen pienimpiä tapahtumassa viihdyttivät liikunnan aluejärjestöjen Jekku-jänö-hahmo sekä Oulu Nice Soccerin maskotti Onni-nalle. Jekku-jänö opasti kävijöitä tehtäväradalla ja näytti mallia eri lajeissa.
Romeo tutustui äitinsä Tiinan kanssa liikuntapäivän tarjontaan. Eskarilainen Romeo on aiemmin harrastanut jalkapalloa. Nyt esillä olleista lajeista kiinnostivat erityisesti paini, koripallo ja yleisurheilu. Romeo seuraa urheilua paljon myös televisiosta. Tiina on nuorempana harrastanut juoksulajeja.

Erilaiset mittauspisteet houkuttelivat kävijöitä. Lyöntivoimaa pystyi testaamaan Tuira Fight Clubin Oulun kovin iskijä -nyrkkeilykoneella. Haukiputaan Pallon pisteellä potkuvoimaa testattiin maalitutkalla.

On pop liikkua -liikuntapäivän järjestivät Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Oulun kaupungin liikuntapalvelut sekä paikalliset urheiluseurat. Kolmatta kertaa Ouluhallissa järjestetty tapahtuma keräsi paikalle noin kahdeksansataa kävijää.