OK: Jokaiselle lapselle ilmainen mahdollisuus harrastaa koululla iltapäivisin

10.8.2022

Poika nojaa tiiliseinään ja pitää palloa saliandymailan lavan päällä.
Harrastamisen Suomen malli on tarkoitus kirjata nuorisolakiin vielä tällä hallituskaudella. Kuva: Terotemedia

Suomen Olympiakomitea muistuttaa tiedotteessaan, että liikunta- ja urheiluyhteisö haluaa tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuuden harrastaa koululla iltapäivisin.
    

”Tarvitsemme Suomeen systeemisen muutoksen: jokaiselle lapselle on tarjottava mahdollisuus harrastaa liikuntaa koulupäivän jälkeen. Tämä olisi merkittävä tuki lapsiperheille, kun harrastukset eivät venyisi iltaan, lapset liikkuisivat enemmän vanhempien ollessa töissä ja vanhempien illat vapautuisivat raskaasta kuljetustehtävästä perheen yhteiseen aikaan. Kaikki voittaisivat tässä yhtälössä – lapset, vanhemmat, työpaikat ja koko yhteiskunta”, Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto sanoo tiedotteessa.


Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Malli on otettu käyttöön vauhdikkaasti: se on tavoittanut Suomen kunnista yli kaksi kolmasosaa ja sen piirissä on jo satojatuhansia lapsia ja nuoria. Parhaillaan suunnitellaan Harrastamisen Suomen mallin tulevaisuutta ja vakiinnuttamista yli hallituskausien. Malli on tarkoitus kirjata nuorisolakiin vielä tällä hallituskaudella.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Olympiakomitean sivuilta