”Mikosta on ollut ONS:lle todella paljon apua”

4.8.2022

Työ ja tekijät kohtaavat PoPLin Työtä hyvässä seurassa -hankkeen avulla. Oulu Nice Soccer ja tanssiurheiluseura DSC Oulu ovat saaneet Mikko Martikkalasta osaajan viestinnän ja markkinoinnin tehtäviin.

”Mikosta on ollut meille todella paljon apua”, ONS:n toiminnanjohtaja Riikka Ylitalo kertoo.

”Olemme uusimassa nettisivujamme, eikä seurasta löytynyt aiemmin sellaista osaamista, mitä Mikolla on. Huomaa, että hän on tehnyt sivuja ennenkin.”

Talvella tehtävissä aloittanut Mikko on PoPLin palkkalistoilla, mutta työskentelee siirrettynä työntekijällä seuroille. Samalla hän suorittaa oppisopimuskoulutustaan.

”Hän on ollut vuoroviikoin meillä ja DSC:llä. Järjestely on toiminut hyvin”, Ylitalo sanoo.


Palkkaaminen oli helppoa


Noin 500 nais- ja tyttöharrastajan ONS:lla on viisi päätoimista työntekijää ja lisäksi osa-aikaisia työntekijöitä. Silti jalkapalloseurassa tarvitaan jatkuvasti tekeviä käsiä.

”Taitaa olla jokaisessa urheiluseurassa se tilanne, että töitä olisi niin paljon kuin jaksaa tehdä. Siksikin on tärkeää, että saimme Mikon. Hänestä on apua myös esimerkiksi tapahtumien järjestämisissä.”

Työtä hyvässä seurassa -hankkeen yhtenä tavoitteena on keventää seurojen ja yhdistysten vapaaehtoisten työtaakkaa, vahvistaa toiminnan laatua ja imagoa sekä madaltaa kynnystä työntekijän palkkaamiseen.

”Työntekijän palkkaaminen ja siirtomenettely oli meidän kannaltamme todella helppoa, sillä PoPLi teki käytännössä kaiken siihen liittyvän työn”, Ylitalo kiittelee.

ONS:n toiminnanjohtaja Riikka Ylitalo seuran hupparissa.
ONS:n toiminnanjohtaja Riikka Ylitalo. Kuva: ONS