Laura sijaistaa Ilkkaa aikuisliikunnan kehittäjänä

30.9.2022

Laura Väihkönen aloitti syyskuun lopulla PoPLin aikuisliikunnan kehittäjän Ilkka Kurttilan sijaisena.

”Odotan, että pääsen edistämään aikuisten liikkumista ja terveellisiä elintapoja sekä tietysti antoisia kohtaamisia asiakkaiden kanssa. Tuon kokemukseni ja koulutusteni pohjalta osaamista ja positiivisuutta sekä asiakkaille että työyhteisöön”, Laura sanoo.

Hän on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja liikunnanohjaaja (AMK). 

”PoPLi vaikuttaa liikkumisen edistämisen näkökulmasta monipuoliselta työpaikalta. Kollegoilla on paljon osaamista ja sopivasti huumorintajua.”

Oulusta lähtöisin olevalla Lauralla on kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä eri ympäristöistä.

”Turussa toimin kahdessa jatkuvarahoitteisessa hankkeessa, jotka edistävät ikääntyneiden toimintakykyä ja vähentävät yksinäisyyttä. Viimeksi työskentelin Lempäälässä, jossa tehtäväni oli kuntalaisten liikkumisen edistäminen.”


"Liikkuminen helpoksi"


Edellisissä tehtävissään hän huomasi, että pienikin liikkeen lisäys päivittäisessä on hyväksi terveydelle ja hyvinvoinnille.

”Liikkuminen on tehtävä ihmisille helpoksi ja liikkumattomuus työlääksi. Esimerkkinä portaat näkyville paikoille ja hissit hermostuttavan hitaiksi. Jotta ihmiset saadaan liikkeelle, on tärkeää varmistaa, että tieto liikuntamahdollisuuksista kulkee.”

Jos Lauran nimi kuulostaa tutulta urheilun seuraajille, niin sitä se onkin. Hän pelasi pesäpalloa Lipottarien superpesisjoukkueessa 2010-luvulla.

Ilkka siirtyi syyskuun alussa toteuttamaan ostopalveluna Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille POP-Digi-hoitotakuu -hankkeeseen tekemään maakunnallista elintapaohjauksen palvelutarjotinta. Hanke jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun saakka.

Laura Väikönen ulkona PoPLin hupparissa.
Laura Väihkönen.