Kysely urheiluseuroille - kesätyöt nuorille OKM:n ja PoPLin tuella

16.3.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on valmistelemassa rahoitushakua nuorten kesätyöllistämistä varten. Avustuksilla tullaan tukemaan ensisijaisesti lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämisestä ja kehittämisestä aiheutuvia palkkakuluja. Avustusta voivat hakea tässä vaiheessa vain Liikunnan aluejärjestöt, ja ne toimivat kesätyötuen välittäjinä. Todennäköisesti seurahaku toteutuu huhtikuussa 2021. Tällä hetkellä kartoitetaan kunkin alueen seurojen tarpeita ja mahdollisuuksia nuorten kesätyöllistämisessä.

Taustalla opetus- ja kulttuuriministeriön tukihaulle on, että korona-aika on ollut raskasta lapsille ja nuorille.

Kesä 2021 on yksi niitä ratkaisevia hetkiä, jolloin lapsille ja nuorille pitää olla tarjolla matalan kynnyksen mielekästä vapaa-ajan toimintaa, joilla voidaan ehkäistä pahoinvointia, sosiaalisia ongelmia, yksinäisyyttä, syrjäytymistä sekä häiriökäyttäytymistä.

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi tuetaan nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista 1.5.-30.9.2021. Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29-vuotiaat.

  • Lähtökohta on, että työllistetään nuori 2 viikoksi, 5-6 tuntia/työpäivä
  • Palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut, näin palkaksi muodostuu noin 550€ 
  • Seura voi maksaa myös isompaa palkkaa ja pitemmäksi aikaa mutta tuki kattaa siitä tuon 700€ osuuden 1.5.-30.9.2021 väliseltä ajalta.
  • Samalla seuralla voi olla useampi nuori työllistettynä, mikäli valtion rahoitus riittää
  • Palkkajakso voi koostua pätkistä kokonaismäärän ollessa 60h
  • Tuki ei estä muiden tukien saamista (esim. kaupungin kesätyöseteli)

Vastatkaa pikaisesti työllistämistä koskevaan alueelliseen kyselyyn niin saamme haettua tukirahaa PoPLi:n toimialueelle. Kysely ei sido seuraa tässä vaiheessa työllistämään vaan laitamme rahoituksen varmistuttua tarkempaa infoa prosessista. PoPLi auttaa myös työsuhdeasioissa ja tarjoamme ilmaisen 2h koulutuksen halukkaille seuroille työllistämisestä.


Tässä on loistava mahdollisuus tarjota myös oman seuran nuorille kesäksi töitä.


Kyselyyn pääset tästä. Toivomme vastauksia pe 19.3.2021 mennessä.


Juha Laukka, seurakehittäjä

etunimi.sukunimi@popli.fi