Harrastusviikko tuo harrastukset kouluihin syksyllä – lähde mukaan!

2.6.2022

Harrastusviikkoa vietetään 5.–11.9.2022 – lähde jo nyt suunnittelemaan syksyn hauskinta viikkoa! Harrastusten järjestäjät kuten urheiluseurat, yhdistykset ja seurakunnat voivat olla hyvissä ajoin yhteydessä alueensa kouluun.


Alunperin nuorten idea

Harrastusviikko antaa yhdistyksille ja urheiluseuroille mahdollisuuden tutustuttaa lapset ja nuoret uusiin harrastuksiin. Harrastustoiminnalla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja edistetään sosiaalista elämää. Harrastusviikon idea lähti alun perin nuorten toiveesta saada paikkakunnan harrastusmahdollisuudet omalle koululle tai sen lähistöön kokeiltavaksi. Valtakunnallisen harrastusviikon tavoitteena on nostaa esiin eri harrastustoimijoiden taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen toimintaa.


Harrastusviikon voi toteuttaa esim. 
koulu- tai kuntakohtaisesti:

  •  Koulukohtaisesti voi järjestää viikon aikana mm. teemapäiviä tai yhtenä päivänä kaikkien luokkien vanhempainilta eri toimintapisteisiin tutustuen.
     
  • Kuntakohtaisesti voi järjestää esim. harrastusmessut, johon oppilaat tutustuvat opettajien johdolla päivällä ja illalla perheiden kanssa yhdessä. Ole yhteydessä oman alueesi kouluun!
     
  • Viikon aikana voi harrastuksissa olla myös ”Avoimet ovet” - tai ”Tuo kaveri mukaan” -teemapäivä.