Haluatko 500% tuoton? Älä arvaile vaan kartoita miten teillä liikutaan!

4.3.2021

Mitkä ovat henkilöstöliikunnan tavoitteet? Liikkuuko henkilöstönne terveytensä kannalta riittävästi? Paljonko liikuntaan investoidaan vuosittain henkilöä kohden? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antaa jopa 5,5 kertoimen työpaikkaliikuntaan satsaamiseen. Pelimies tietää, että ylikertoimeen kannattaa tarttua.

Suomen Olympiakomitea ja liikunnan aluejärjestöjen Buusti360-ohjelma solmivat valtakunnallisen yhteistyösopimuksen tammikuussa. Nyt käytössä on asiantuntijat 16 paikkakunnalla ympäri Suomen. ”Asiakaspalautteen mukaan kartoitus auttaa hahmottamaan, mitä toiminta on suhteessa muiden tekemisiin, ja auttaa kohdentamaan ja mitoittamaan toimenpiteet oikein” – Pohjois-Pohjanmaan Buusti360 asiantuntija Ilkka Kurttila PoPLista sanoo.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksessa liikunnan toteutusta arvioidaan eri osa-alueilla, jotka on määritelty pitkäjänteisen selvitys- ja tutkimustyön tuloksena. Osa-alueiden huomioonottaminen antaa edellytykset monipuoliselle ja tuloksekkaalle henkilöstöliikunnan toteutukselle osana laajempaa työhyvinvoinnin kokonaisuutta.

Jokainen osa-alue arvioidaan ja pisteytetään erikseen. Saatavilla on myös vertailu Suomen keskiarvoon verrattuna. Tulosraportti käydään huolellisesti läpi Buusti360 asiantuntijan kanssa. Kartoituksesta selviävät liikuntaohjelman vahvuudet ja kehityskohteet sekä konkreettiset toimenpide-ehdotukset.

Mikäli kartoitus kiinnostaa niin kannattaa ottaa yhteyttä oman alueen asiantuntijaan. Aikaa kartoituslomakkeen huolelliseen täyttämiseen kannattaa varata 30-45 minuuttia. Suosittelemme kartoitusta yli 30 henkilöä työllistäville organisaatioille.


Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti

Mikäli yritys saa yli 50% kartoituksen pisteistä, myönnetään sille Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti tunnustukseksi hyvin toteutetusta liikuntaohjelmasta sekä mahdollisuus osallistua Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun. Sertifikaatti on voimassa myöntämisvuoden ja sitä seuraavan vuoden loppuun. Yritys saa samalla käyttöoikeuden sertifikaattilogoon, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi työpaikkailmoituksissa viestimään henkilöstönsä hyvinvointiin panostavasta työnantajasta.