Ainot ja Reinot saatiin taas liikkeelle

20.4.2023

Kolmannen kerran järjestetty Ainot ja Reinot liikkeelle -liikuntatapahtuma houkutteli entiset nuoret Ouluhallille keskiviikkona 19. huhtikuuta. Senioreille suunnatussa ilmaistapahtumassa oli tarjolla liikuntakokeiluja, hyvinvointimittauksia, ajankohtaista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä viihteellistä ohjelmaa.

Tapahtuman avasi Oulun kaupunginhallituksen jäsen Jarmo Husso.
Juontajana toimi Merja Satulehto, joka piti myös Discoillaan! - tanssiopetustuokion.Tapahtuman tähtivieras, kaksinkertainen Euroopan mestari ja valmentaja, Juha Väätäinen ei sairastumisen vuoksi päässyt paikalle. Lavalle haastateltavaksi saatiin kuitenkin toinen arvokisamitalisti Maija Kumpula. Haukiputaalainen Oulun Pyrintöä edustava Kumpula on moninkertainen aikuisurheilun juoksun maailmanmestari.

Maija Kumpula nauttii juoksemisen lisäksi vaatteiden suunnittelusta ja tekemisestä.
Kehonkoostumusmittauspisteillä riitti kävijöitä tänäkin vuonna.
Tapahtumakävijöiden joukossa oli myös pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen ministeri valtiopäiväneuvos Martti Korhonen.
Suomen toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti toiminut pop-rockyhtye Express soitti päivän aikana kaksi sessiota. Yhteislaulua tapahtumassa veti Ari Vaalamo.
Tapahtumassa oli kolmisenkymmentä esittelijää. Kirjastoauto Kauno oli esillä Ouluhallin pääsisäänkäynnin vieressä.
Tiiäkkönää -infonurkkauksessa oli mahdollisuus pitää tietoiskuja. Minna Hernberg kertomassa Oulun seudun omaishoitajat ry:n toiminnasta.
Esittelypistettä pitämässä Löydetään yhdessä! -hankkeen projektipäällikkö Matleena Keränen ja Ikäihmisten olohuoneen toiminnanjohtaja Hannele Huovinen.
Yksi lajikokeiluista oli helppo ja hauska pickleball, jossa on elementtejä tenniksestä, sulkapallosta ja pingiksestä.

Tämänvuotinen Ainot ja Reinot -tapahtuma keräsi viime vuotta enemmän kävijöitä. Maksuttoman tapahtuman järjestivät Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, PoPLin Eloa ja iloa kylille -hanke sekä Oulun kaupungin liikuntapalvelut ja vanhusneuvosto yhteistyössä urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa.