Ainot ja Reinot liikkeelle –liikuntatapahtuma houkutteli Pohjois-Pohjanmaan senioreita Ouluhallille

18.4.2024

Senioreille suunnattu Ainot ja Reinot liikkeelle -liikuntatapahtuma järjestettiin Ouluhallilla keskiviikkona 17. huhtikuuta. Neljännen kerran järjestetty maksuton tapahtuma keräsi aiempien vuosien tapaan runsaasti osallistujia paikalle.

Tapahtumassa oli yli neljäkymmentä esittely- ja toimintapistettä, joissa oli mahdollista tutustua urheiluseurojen ja järjestöjen liikuntatoimintaan sekä alueen liikuntapalveluihin, kokeilla eri liikuntalajeja sekä saada ajankohtaista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. 


Tänä vuonna myös Lapista saatiin esittelypisteen pitäjä. Rovaniemeltä paikalle saapui Santasport Lapin Urheiluopisto markkinoimaan Seniori-akatemiansa liikuntakursseja.

Santasportin pisteellä oli mahdollisuus mittauttaa myös puristusvoima.

Tänä vuonna lajikokeiluina olivat mm. frisbeegolf ja jousiammunta. Oulun Frisbeeseuran pisteellä pystyi testaamaan pituus- ja tarkkuusheittoa. Oulun Jousimiehillä oli kokeiltavana erityyppisiä jousia.


Mielenkiintoa herättivät RoboSoteLab -hankkeen esittelemät robotit, joita voidaan mahdollisesti hyödyntää ikääntyneiden toimintakyvyn tukemisessa. Hanketta koordinoi Oulun ammattikorkeakoulu ja sen osatoteuttajana toimii koulutuskuntayhtymä OSAO.


Oamkin toimintaterapiaopiskelijat esittelivät Cruzr   –palvelurobottia. Robotti soveltuu esimerkiksi julkisten tilojen, virastojen ja yritysten vastaanottokäyttöön.

Uutuutena tapahtumassa oli ulkoilu- ja vapaa-ajan vaatteiden muotinäytös, jossa esiteltiin North Outdoorin tuotteita. Oululaisen vaatetusalan yrityksen tuotteiden keskiössä on merinovilla.

Oulun kaupungin vanhusneuvoston jäsenet toimivat muotinäytöksen malleina.

Tapahtumaan saapui paljon kävijöitä myös Oulun lähikunnista. Esimerkiksi Limingasta, Siikajoelta, Siikalatvalta ja Tyrnävältä järjestettiin linja-autokuljetukset tapahtumaan. Raahesta mukana oli Lampinsaaren kyläläisiä, joille tapahtuma oli osa PoPLin Eloa ja iloa kylille -hankkeen järjestämää virkistyspäivää.

Musiikista vastasi Maaseudun Äänitorvi, musiikkineuvos Mikko Alatalo, joka esiintyi ja laulatti yleisöä tapahtuman aikana kahteen otteeseen poikansa Kallen kanssa.

Ainot ja Reinot liikkeelle -liikuntatapahtuman järjestivät Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, PoPLin Eloa ja iloa kylille -hanke sekä Oulun kaupungin liikuntapalvelut ja vanhusneuvosto yhteistyössä urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa.