Lasten ja nuorten liikunta

Uutisia

Veikkaus ja Liikkuva koulu -ohjelma järjestävät syksyllä 2013 videokilpailun aiheella: Miten koulupäivään saa lisää liikettä?
Liikuntaseikkailu on koko luokan yhteinen tempaus päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Ilmoittautuminen päättyy 15.2.2013
Virpiniemen liikuntaopiston toiminnan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi pidetään vuoden aikana seminaarisarja Virpiniemen liikuntaopistolla. Ensimmäinen seminaari järjestetään tammikuussa.
PoPLi ja 14 muuta liikunnan aluejärjestöä toteuttaa yhdessä Nuoren Suomen kanssa kampanjan ala- ja yläkoululaisten välituntiliikunnan aktivoimiseksi syksyllä 2012.
Järjestyksessä toinen kolmesta Taiston aluekilpailusta pidettiin tiistaina 8.5. Ouluhallissa. Voittajaksi selviytyi tasaväkisen kilpailun päätteeksi Liperin koulu Liperistä. Toinen ja kolmas sija tuli Pohjankartanon ja Kastellin kouluille Oulusta.
Huttukylän koulu sai uuden lähiliikuntapaikan ja sen kunniaksi järjestettiin avajaiset 22.11.
PoPLilla TETissä olleet nuoret järjestivät Rantsilassa 4.10., Kestilässä 13.10. ja Pulkkilassa 20.10. liikuntatapahtumat koulujen oppilaille.
Nuori Suomi on kehittänyt yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa ainutlaatuiset 11–15-vuotiaiden urheilijoiden vahvuuksia ja kehityshaasteita mittaavat ominaisuus- ja elämänrytmitestit sekä urheilijoiden psykososiaalisia ominaisuuksia ja taitoja kartoittavan motivaatiotestin.
Linnakankaan koulu kempeleessä on "liikkuva koulu", joten välkkäreiden kouluttaminen oli ajankohtaista. Uudet välkkärit "valmistuivat" 22.9.2011
Hyvinvointia yhdessä liikunnasta- Hyrrä-hanke loppuu syyskuussa 2011. Viimeisimmät liikuntatutorit koulutettiin Posiolle Nuoren Suomen koulutuksilla.
Suunnittelen liikuntaa -palvelu on tarkoitettu kaikille lasten liikunnan ohjaajille ja valmentajille. Palvelun tarkoituksena on olla helppo, nopea ja hyvä lasten liikunnan suunnittelun väline.
Sami Yli-Piipari havaitsi väitöstutkimuksessaan, että suomalaisten nuorten koululiikuntamotivaatio on korkealla tasolla ja se jopa nousee siirryttäessä alakoulusta yläkouluun.
PoPLi oli mukana Oulun uimaseurojen (Oulun Uimarit 73 sekä Oulun Uimaseura) mukana järjestämässä ROLLO leirejä. PoPLi tarjosi leiriläisille altaan ulkopuolella muutakin kuin uimista.
Rimminkankaan koulun liikuntavastaavat järjestivät Hyrrä-tapahtuman uudelleen käyttöön otetulla Jyrkkäkosken upealla huvialueella perjantaina 27.5.2011.
Työelämään tutustumisviikkoon osallistui 25 innokasta Siikalatvan 8.luokkalaista Kestilän, Rantsilan ja Pulkkilan alueilta.