Lasten ja nuorten liikunta

Uutisia

[1-15] [16-30] [31-44]
Järjestyksessä toinen kolmesta Taiston aluekilpailusta pidettiin tiistaina 8.5. Ouluhallissa. Voittajaksi selviytyi tasaväkisen kilpailun päätteeksi Liperin koulu Liperistä. Toinen ja kolmas sija tuli Pohjankartanon ja Kastellin kouluille Oulusta.
Huttukylän koulu sai uuden lähiliikuntapaikan ja sen kunniaksi järjestettiin avajaiset 22.11.
PoPLilla TETissä olleet nuoret järjestivät Rantsilassa 4.10., Kestilässä 13.10. ja Pulkkilassa 20.10. liikuntatapahtumat koulujen oppilaille.
Nuori Suomi on kehittänyt yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa ainutlaatuiset 11–15-vuotiaiden urheilijoiden vahvuuksia ja kehityshaasteita mittaavat ominaisuus- ja elämänrytmitestit sekä urheilijoiden psykososiaalisia ominaisuuksia ja taitoja kartoittavan motivaatiotestin.
Linnakankaan koulu kempeleessä on "liikkuva koulu", joten välkkäreiden kouluttaminen oli ajankohtaista. Uudet välkkärit "valmistuivat" 22.9.2011
Hyvinvointia yhdessä liikunnasta- Hyrrä-hanke loppuu syyskuussa 2011. Viimeisimmät liikuntatutorit koulutettiin Posiolle Nuoren Suomen koulutuksilla.
Suunnittelen liikuntaa -palvelu on tarkoitettu kaikille lasten liikunnan ohjaajille ja valmentajille. Palvelun tarkoituksena on olla helppo, nopea ja hyvä lasten liikunnan suunnittelun väline.
Sami Yli-Piipari havaitsi väitöstutkimuksessaan, että suomalaisten nuorten koululiikuntamotivaatio on korkealla tasolla ja se jopa nousee siirryttäessä alakoulusta yläkouluun.
PoPLi oli mukana Oulun uimaseurojen (Oulun Uimarit 73 sekä Oulun Uimaseura) mukana järjestämässä ROLLO leirejä. PoPLi tarjosi leiriläisille altaan ulkopuolella muutakin kuin uimista.
Rimminkankaan koulun liikuntavastaavat järjestivät Hyrrä-tapahtuman uudelleen käyttöön otetulla Jyrkkäkosken upealla huvialueella perjantaina 27.5.2011.
Työelämään tutustumisviikkoon osallistui 25 innokasta Siikalatvan 8.luokkalaista Kestilän, Rantsilan ja Pulkkilan alueilta.
Taivalkoskelle on tulossa 7 uutta innokasta liikuntatutoria! Perjantaina 29.4.2011 harjoiteltiin liikunnanohjausta Nuoren Suomen Välkkäri -koulutuksen avulla.
Hyrrä Hankkeen kouluttamat liikuntatutorit pitivät Kuusamossa Nilon koululla "Nilon Olympialaiset", joissa viikon ajan liikuttiin luokittain eri pisteillä.
Hyrrä-Hanke kouluttaa Liikuntatutoreita Posiolle, Taivalkoskelle, Kuusamoon, Pudasjävelle, Utajärvelle ja Haukiputaalle. 20.4. oli vuorossa Haukipudas, jossa paikalle tuli 74 innokasta uutta Liikuntatuoria!