Liikunnan ja urheilun oma vaalikone on avattu

19.3.2015

Liikunnan ja urheilun vaalikone on osa Valon, Olympiakomitean ja Paralympiakomitean yhteistä vaalivaikuttamista. Se avautui yleisölle maaliskuun alussa.

Liikunnan ja urheilun kattojärjestöjen hallitusohjelmatavoitteet koostuvat kolmesta kärkiteemasta: lisää liikettä (arjen aktiivisuus), menestyvä urheilu sekä elinvoimainen kansalaistoiminta. Vaalikone rakentuu erityisesti arjen aktiivisuuden teemojen ympärille ja se selvittää ehdokkaan henkilökohtaista suhdetta liikkumiseen.

– Vaalikoneiden suuri määrä ja spesifiä tietoa vaativiin kysymyksiin vastaaminen on aikamoinen urakka ehdokkaille ja haimme omalla koneellamme sellaista muotoa, joka olisi kohtuullisen helppo ja kepeä. Lähes 1000 ehdokasta vastasikin kysymyksiin heti koneen avauduttua ja mattimyöhäisillekin on vielä luvassa mahdollisuus tulla mukaan, Valon yhteiskunnallisista suhteista vastaava Laura Andersson taustoittaa.

Urheilujärjestöjen keskeinen viesti puolueille ja ehdokkaille on, että tunti päivässä liikuntaa tai arjen fyysistä aktiivisuutta taklaa kestävyysvajetta 2 miljardilla eurolla vuodessa. Tätä sanomaa välittää vaalikone myös suurelle yleisölle.

– Liikunta ja urheilu asemoituvat viestimme kautta osaksi yhteiskuntaa, toimien kansantalouteen myönteisesti vaikuttavana välineenä. Sen lisäksi korostamme toki liikunnan iloa ja riemua sekä urheiluseuratoiminnasta syntyvää yhteisöllisyyttä. Ne ovat liikunta- ja urheiluyhteisön näkökulmasta katsoen itseisarvoisen tärkeitä asioita, ja taloudelliset hyödyt suotuisa sivuvaikutus.

Vaalikone on nopea täyttää ja oman tuloksen voi helposti jakaa sosiaalisessa mediassa muiden nähtäväksi. Sosiaalisessa mediassa käytetty tunniste on #tuntipäivässä.

Pääset vaalikoneeseen tästä