Lupa kokeilla ja toimia eri tavalla

19.1.2015

Yli-innovaatioaktivistiksi itseään tituleeraava Anssi Tuulenmäki hauskutti yleisöään Sinettiseuraseminaarissa marraskuussa useilla esimerkeillä, joissa vastakkain olivat niin kovin tavanomainen toiminta ja jokin aivan toisenlainen ajattelutapa.

Tuulenmäki lähti liikkeelle leikittelemässä ihmisten titteleillä, kuten vastaanottovirkailija vai ensivaikutelmajohtaja? Sillä hän toi heti esiin sen, että asiat voi nähdä monesta eri suunnista.

Tuulenmäki totesi myös, että jokainen toimiala on joskus ollut kasvutoimiala.

- Jäädäkö kiinni rautateihin eli rautaan ja teihin, vai keksiäkö uusia logistisia ratkaisuja? Keksiäkö tuotteita ja palveluita ei-asiakkaille? Keksiäkö erilaisia ratkaisuja?, Tuulenmäki herätteli.

- Maailma muuttuu. Meidän pitäisi miettiä niitä meidän urheilulajeja, että mikä olisi se ensikontakti lajiin. Sen pitäisi olla varmaankin jotain erilaista, hän ohjeisti.

Tuulenmäki kannusti kehittämään uusia toimintoja kokeilemalla raskaiden suunnitteluprosessien sijaan. Hänen mukaansa kaikki uudet ideat, hankkeet, projektit pitäisi ymmärtää resurssien ja energian houkuttelukoneina, ja lähteä herkästi kokeilemalla toteuttamaan uusia ideoita.

- On epätodennäköistä, että se ensimmäinen suuri pilotti onnistuu, Tuulenmäki kertoi ja tiesi useimpien raskaiden suunnitteluprosessien tyssäävän ensimmäiseen pilottiin, joka ei toimi.

Tuulenmäen ajatukset otettiin seuraväessä mielenkiinnolla vastaan.

- Seura on kasvanut, asioita on tehty eri tavalla. Miten me pysytään koko ajan haistelijoina, ettei jämähdetä paikoilleen? Nyt asiat on hyvin, mutta pian nämäkin asiat on vanhaa. Meillä perheliikuntaa lähdettiin kokeilemaan ja nyt seurassa on päätoiminen perheliikunnan vastaava, kertoi Raision Jumppareiden puheenjohtaja Tuuli Salospohja esimerkin seurastaan Tuulenmäen esitystä seuranneen paneelikeskustelun puheenvuorossaan.

Omituiset ideat ja kyky unelmoida kunniaan

Miten sitten saada ihmiset ideoimaan? Tuulenmäen mukaan ideoiden toteuttaminen luo tyytyväisyyttä, kun taas negatiivisuuden ja kieltämisen kulttuuri ei houkuttele osallistumaan.

- Tehkää osallistumiskynnyksestä mahdollisimman matala. Pienimmätkin ideat on tervetulleita, hän valaisi. - Ja jos asioita voisi ajatella myös hieman humoristisesti, niin asioita saadaan tapahtumaan, yli-innovaatioaktivisti jatkoi.

Mitä omituisempia ideoita, niin sitä paremmin resurssien houkutuskone Tuulenmäen mukaan toimii. Suomessakin omituisista ideoista ja niiden onnistumisesta on useita esimerkkejä, kuten Eukonkannon MM-kisat, Suofutiksen MM-kisat ja Puolangan Pessimistipäivät.

Maailmanlaajuisesti hyvä esimerkki on muun muassa Movember, jossa on keksitty kasvattaa viiksiä tavoitteena kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten eturauhassyövästä. Australiasta lähtenyt hullunkurinen idea on levinnyt yli 20 maahan.

- Kyky unelmoida on kilpailuetu! Strategia voisi olla, että tee eri asioita tai ainakin tee samoja asioita eri tavalla, Tuulenmäki summasi.

Tuulenmäen ajatuksia allekirjoitettiin laajasti seminaarin paneelikeskustelussa. Muun muassa Salospohja kannusti seuraväkeä unelmointiin.

- Kyky unelmoida on todellakin kilpailuetu. Osaa unelmoida menestyksestä ja toisenlaisesta toimintatavasta – seuratoiminnassa se on mahdollista!

Tuulenmäen esityksen viimeisessä esimerkissä mietittiin lapsen kävelyn opettelua. Pieni lapsi kaatuu opetellessaan kävelyä usein, mutta matalalta. Ja vaikkei ensimmäinen kokeilu aina onnistukaan, niin lapsi jatkaa opettelua. Siitä Tuulenmäen mukaan aikuisten työelämäkin voisi ottaa oppia. Asioita voisi kehittää ilman projektisuunnitelmia pienten kokeilujen kautta.

- Ideoinnissa tarvitaan ensin alkuidea, sitten kokeilemisen ja kokemisen ideat, sekä lopulta toteuttamisen ideat. Parhaat toteuttamisen ideat saadaan kokeilemalla ja vasta kokeilujen jälkeen tiedetään, että toimiiko ideat. Ja vaikkei ideasta saataisikaan toimivaa toteutusta, niin hyvä kokeilu opettaa, Tuulenmäki tiivisti.

Tuulenmäen esityksen saattelemana seminaarisalista lähti satoja seuraihmisiä, joilla on lupa toimia eri tavalla. Vapise seurakenttä!

Maailma ympärillämme muuttuu, ihmisten liikkumistottumukset, osallistumisen tavat, odotukset ja vaatimukset seuratoimintaa kohtaan ovat muutoksessa. Miten seurat pärjäävät muutoksessa? Tulevaisuus, muutos ja uudet toimintatavat olivat Sinettiseminaarin teemana, kun noin 350 seuraihmistä kokoontui Marina Congress Centeriin Sinettiseuraseminaariin 15.-16.11.2014. Mindustry Oy:n ja Aalto-yliopiston yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki luennoi seminaarin yhteisessä osuudessa otsikolla: Seuratoiminta – lupa toimia eri tavalla.