Aikuisliikkujat kuntotestissä

2.12.2014

Haukiputaan Heiton triathlonjaosto järjesti yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan (PopLi) kanssa kuntotestitapahtuman Haukiputaalla 21–22.11.2014. Heiton talolla järjestetty tapahtuma oli kaikille aikuisliikkujille avoin, ja valittavana oli kahden testipaketin välillä.

Tapahtumassa toimivat testaajina triathlonjaoston jäsenet, jotka PoPLi on kouluttanut kuntovalmentajiksi. Testeistä aikuisliikkuja sai kattavasti tietoa omasta kehostaan ja kestävyyskunnostaan.

Suosituin testi oli polkupyöräergometritesti, jossa liikkuja suoritti kuntopyörällä lyhyen kuntotestin. Tulosten avulla kestävyyskunto arvioitiin, ja arvion pohjalta luotiin yksilöllinen harjoitusohjelma sykealueet huomioiden. Mukaansa testeistä osallistujat saivat lisäksi uusia kokemuksia, vinkkejä monipuoliseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun niin sauvakävelyyn, uintiin, talvipyöräilyyn kuin hiihtoladuillekin.

Samalla triathlonjaosto mainosti myös omaa toimintaansa siitä kiinnostuneille. Ensi vuonna PoPLi ja urheiluseurat kehittävät lisää aikuisliikkujien testi- ja palvelupaketteja. PopLi etsiikin parhaillaan urheiluseurapilotteihin innokkaita ja aktiivisia urheiluseuroja.

Polkupyöräergometri suoritettiin PoPLin testibussi Eikassa
Polkupyöräergometritestissä pääsee polkemaan kuvitteelliseen ylämäkeen