Raahen harjoitushallin vuorot jaossa

7.11.2014

Raahen uuteen harjoitushalliin päästään jakamaan harjoitusvuoroja, sillä pystytystalkoot saatiin päätökseen maanantaina 3. marraskuuta. Ylipainehallin pystytys oli suurin yksittäinen talkoourakka, ja 1100 pystytystunnin avulla seurat kasvattivat omarahoitusosuuttaan 27 650 eurolla.

Koneurakoitsijoiden lisäksi henkilötalkoisiin osallistui 176  kuusituntisen  vuoron tekijää AsMoonista, FC Raahesta, Jokela-Pattijoki- kyläseurasta, LC Raahesta, Merikadun koulun ja Raahen lukion vanhempainyhdistyksistä,   Pattijoen Tempauksesta, PattU edustuksesta, PattU Juniorieista,  Raahen Rotareista,  Raahen Vesasta, Raahen Verkkopalloseurasta  ja Saloisten Salamasta.

Arina Areena Raaheksi nimetty liikuntapaikka on nyt nostettu 19 metrin harjakorkeuteen ja sen sähköt, valot ja kaukolämpö on saatu kytkettyä. Parhaillaan on käynnissä rakennusvalvonnan, pelastusviranomaisten ja terveystarkastuksen katselmuksessa esittämät viimeistelytyöt.

Tekonurmen asennus ja juoksusuoran viimeistely  saatetaan loppuun perjantaihin 14 lokakuuta mennessä,  kun alajärvisen Saltex Oy:n asennusryhmä palaa pakkasten vuoksi keskeytyneisiin urheilupinnoitteiden asennustöihin lämpimiin sisätiloihin ensi maanantaina.

Hallihankkeen  seurarahoitusta organisoineen Raimo Seikkalan mukaan seurat ovat saavuttamassa tavoitteeksi asetetun 400 000 euron omarahoituksen. Se lahjoitetaan tulevalle omistajalle, Raahen Seudun  Uimahallisäätiölle. Kaukolämpöliittymä ja -laitteisto aiheuttaa 60 000 euron lisäkustannuksen hankesuunnitelmaan verrattuna ja puuttuvaa rahoitusta kootaan vielä lahjoituksilla, avustuksilla, lisätalkoilla ja tarjoamalla yhteistyökumppaneille mainostilaa. Hankkeen kustannusarvio oli alunperin 498 000 euroa.

 

Raahelaiseuroilla on tavoitteena saada kohtuullistettua yleishyödyllisessä liikuntapaikassa tuntihinnan kustannuspaineita osaltaan Raahen kaupunkikonsernin kanssa niin, että  rakennuksen kaukolämpöratkaisun kustannusta ja kaupungin tonttivuokran  suuruutta arvioidaan uudelleen kaupunginhallituksessa. Näin mahdollistetaan myös vähävaraisille harrastusmahdollisuus hallivuoroilla.

 

Hallin vakiovuorojen haku on käynnistynyt

Lisätietoa vuoroista ja vahvistamattomista hinnoista  löytyy Uimahallisäätiön  osoitteesta vesipekka.raahe.fi. Liikuntapaikan alustavan  hinnaston mukaan ryhmän harjoitustunti maksaa muun muassa  alle 18-vuotiaille  45 euroa, yli 18-vuotiaille  78 euroa ja ulkopaikkakuntalaisille 95 euroa arvonlisävero mukaanlukien. Vakiovuorojen haku päättyy 14.marraskuuta ja tavoitteena on käynnistää harjoittelu 24. marraskuuta alkaen.

 

Arina Areena Raahe tulee olemaan pituudeltaan 70 metriä ja leveydeltään 50 metriä. Liikuntapaikassa on FIFAN ja Pesäpalloliiton suositusten mukainen tekonurmialusta ja IAAF:n  vaatimusten mukaisesti pinnoitetttu 50 metrin juoksusuora. Ne soveltuvat jalkapallon, pesäpallon, yleisliikunnan ja yleisurheilun  harrastamiseen. Tekonurmi sisältää naisten  pesäpallokentän viivat 7 metriä virallista kenttää lyhyempänä ja virallisen 9v9-jalkapallokentän viivat.