On PoP Liikkua pisti liikuntakevään käyntiin Hailuodossa

5.5.2014

Hailuodon lähes sata koululaista saivat viime viikolla kunnian aloittaa tämän vuoden On PoP Liikkua –kiertueen. Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan oma liikunnallinen erityistapahtuma tutustutti lapset moniin uusiin liikuntatapoihin ja –lajeihin. Kiertue jatkaa tällä viikolla Kempeleen Kirkonkylän ja Ylikylän kouluilla.

Hailuodon koulun pihapiirissä on uutta ja vanhaa rinta rinnan. Viime vuonna valmistuneiden uusien tilojen rinnalla vanhat rakennukset hohkavat historiaa. Sulassa sovussa pihalla kirmaavat myös niin pienet ekaluokkalaiset kuin isommatkin lapset. Musiikki siivittää kaikkia kokeilemaan erilaisia liikuntatapoja PoPLin ja Hailuodon yläkoululaisten opastuksella.

Suurin osa oppilaista ja opettajista heittäytyy innolla pelaamaan ja touhuamaan, mutta toiset ovat aluksi vähän epäröiviä. Jokainen saa kuitenkin kokeilla ja innostus tarttuu. Etenkin rekan vetämisessä on jotain maagista vetovoimaa. Jokainen haluaa kokeilla, yksin tai yhdessä.

Jalkapallolla taituroidaan ja pelataan uudella miniareenalla. Välillä pelit ovat vauhdikkaita, välillä seesteisempiä. Kentällä ei ole ronaldoja, messejä tai beckhameja – on vain tavallisia mikkoja, villejä, saaroja ja emmoja. Jokainen saa kuitenkin pelata juuri sellaisena kuin on.

Salibandykentällä pelit jatkuvat, vaikka ruokailu on jo vauhdissa. Syömään ei ole kiire kun pelatakin voi. Rohkeimmat testaavat tutkaan kuinka lujaa oma veto lähtee.

Pyörätuolit ja vatsalaudat ovat jännittäviä. Millään ei malttaisi antaa toiselle vuoroa. Opettajat pitävät kuitenkin huolen että jokainen pääsee pujottelemaan. Laserasetta kokeillessa puhutaan metsästyksestä ja tanssipeliä uskaltautuvat kokeilemaan pojatkin. Norsuntopsit ovat hauska kokemus pelimailoina.

Pihalla pelaillaan polttopalloa ja muita mukavia porukkapelejä. Limsakoreilla tasapainoillaan ja taituroidaan yhteistyötä käyttäen. Frisbeegolfia moni pääsee kokeilemaan ihan ensimmäistä kertaa. Tuuli tekee vain homman vähän haastavaksi välillä.

Pian päivä alkaa olla ohi. On aika lähteä kotiin kertomaan mitä kaikkea tulikaan kokeiltua. Tästä koulupäivästä reppuun jäi jokaiselle taatusti pieniä liikuntakipinöitä. On PoP Liikkua!

 

Lisää kuvia Hailuodon tapahtumasta löydät tästä linkistä!

 

On PoP Liikkua -kiertueesta lisää täältä.

Jalkapallopelit olivat vauhdikkaita.
Isoimmat liikuttivat rekkaa pienellä porukalla...
...mutta pienetkin saivat rekan liikkelle!