Kastellin koulu ja Tupoksen yhtenäiskoulu jatkavat Taiston finaaliin

2.4.2014

Kastellin koulu (Oulu) ja Tupoksen yhtenäiskoulu ovat selvinneet Pohjois-Suomen edustajina Taisto School Power -kilpailun finaaliin. Aluekarsinnat kisattiin eilen Jyväskylässä. Taisto huipentuu 9.5. Espoon Barona Areenalla järjestettävään 12 koulun finaaliin.

Yksilölajien jälkeen Kastellin koulu johti jo kisaa ja selvitti parhailla yhteispisteillä tiensä finaaliin. Rataosuudella Tupoksen yhtenäiskoulu nousi nopeimmalla ajalla kilpailun kolmannelta sijalta toiseksi ja nappasi itselleen toisen finaalipaikan.

Kastellin koulun Enna Herva ja Liminganlahden yhtenäiskoulun Sami Kostet vastasivat Pohjois-Suomen aluekarsinnan kovimmista yksilösuorituksista. Herva punnersi 52 kertaa ja roikkui tangossa yli viisi minuuttia ollen ylivoimainen molemmissa tyttöjen yksilölajeissa. Poikien yksilölajeissa Kostetin 50 dippipunnerrusta jäi vain niukasti neljän suorituksen päähän Suomen ennätyksestä.

Aluekilpailut ja finaali televisioidaan YLE TV2-kanavalla maanantaisin 14.4. - 31.5. klo 16.30. Ohjelmassa nähdään parhaita paloja treenijaksosta sekä koosteet aluekilpailuista ja finaalista. Luvassa on huikeita taidonnäytteitä ja suuria tunteita!

 

TAISTON 5. ALUEKILPAILUN TULOKSET :

1. Kastellin koulu (Oulu) 67.0 pistettä

2. Tupoksen yhtenäiskoulu (Liminka/Tupos) 58.0

3. Pattasten koulu (Raahe/Pattijoki) 46.5

4. Lapinniemen koulu (Tervola) 42.5

5. Alavieskan yhtenäiskoulu (Alavieska) 42.0

6. Pohjankartanon koulu (Oulu) 41.0

7. Liminganlahden yhtenäiskoulu (Liminka) 36.0

8. Jokirannan koulu (Oulu/Kiiminki) 35.0

9. Raumon koulu (Tornio) 33.5

10. Valtarin koulu (Ii) 25.0

11. Putaan koulu (Tornio) 24.0

12. Merikadun koulu (Raahe) 17.5

 

Taistosta lisää: http://tapahtumat.yourmove.fi/taisto-school-power
  

Tiesitkö, että lasten tulisi liikkua monipuolisesti päivittäin 1-2 tuntia. Tällä hetkellä tavoite täyttyy ainoastaan puolella suomalaisista lapsista ja nuorista. Merkittävin liikunta-aktiivisuuden lasku tapahtuu 15 ikävuoteen tultaessa. Pojista liikuntasuositukset täyttää tässä ikäluokassa ainoastaan 15% ja tytöistä 9%. Valtakunnallinen liikuntaorganisaatio Valo on tarttunut tähän haasteeseen. Yläkoulujen arjessa paikkansa vakiinnuttanut Taisto-kampanja on kolmen vuoden ajan onnistunut osoittamaan, että innostusta ja tahtoa liikkumiseen kyllä löytyy, kunhan keinot ovat nuorten itsensä näköisiä. Kuluneena talvena Taiston lihaskuntokampanja on onnistunut saamaan aikaan liikettä lähes 80.000 yläkoululaiseen.
Kastellin koulun Enna Herva jaksoi riippua tangossa yli viisi minuuttia. Kuva: Valo