Kovakuntoisimmat yläkoulut Taiston finaaliin Vantaalle 24.5.

16.4.2013

Yläkouluikäisille suunnattu Taisto-kuntoilukampanja huipentuu yläkoulujen välisiin Suomen mestaruus kilpailuihin Vantaan Energia Areenalla 24. toukokuuta.

 Valo 

Tiedote 16.4.2013

Taisto–kuntoilukampanja on innostanut nuoret hurjaan kuntoiluun tänä keväänä. Taistossa on ollut mukana lähes 80 000 oppilasta yhteensä yli 300 koulusta. Koulukohtaisten karsintojen perusteella valitut 60 yläkoulua ovat kisanneet aluekilpailuissa Turussa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Finaaliin etenivät aluekilpailujen voittajat sekä kolme parasta koulua kaikkien aluekilpailujen lajitulosten perusteella.

 

Vantaalla toukokuun lopulla järjestettävään finaaliin pääsevät

·         Kilterin koulu, Vantaa

·         Kasavuoren koulu, Kauniainen

·         Juvanpuiston koulu, Espoo

·         Kastellin koulu, Oulu

·         Kilpisen koulu, Jyväskylä

·         Kerimäen yläaste, Kerimäki

·         Liperin koulu, Liperi

·         Pyhäselän koulu, Hammaslahti


Viime vuonna Taiston Suomen mestaruuden voittanut Liperin koulu pääsee finaaliin jo toistamiseen.

 

-       Aivan uskomatonta.  Joukkueemme tasaisuus varmaankin ratkaisi. Kaikki ovat monipuolisia liikkujia ja hyviä omissa suorituksissaan, kehuu Liperin koulun liikunnanopettaja Sari Sjöblom.

 

Taiston kilpailu muodostuu kahdesta osiosta: neljästä yksilölajista sekä rataosuudesta. Nelihenkisessä kilpailujoukkueessa on kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Toinen pojista suorittaa leuanvedon ja dipin, ja toinen tytöistä etunojapunnerruksen sekä riipunnan. Kaksi muuta joukkueenjäsentä kilpailevat pariviestinä Islannissa kehitellyllä School Power-radalla. Joukkueet saavat pisteitä jokaisesta lajista sijoituksensa mukaisesti. Pisteiden yhteenlaskettu tulos ratkaisee joukkueiden paremmuuden.

 

Yläkoulujen Taisto kisailut YLE TV2:lla tiistaisin

YleTV  televisioi aluekilpailut ja finaalin. Luvassa on huikeita taidonnäytteitä ja suuria tunteita! Koulujen Taisto nähdään YLE TV2:n Galaxissa tiistaisin klo 16.30 ja uusintana lauantaisin klo 9. Ohjelmasarja alkaa 16.4.

 

Nuorten liikkuminen liikuttaa

Taistokampanjaa ovat vauhdittamassa upeat tsempparit Tuuli Petäjä-Sirén, Eva Wahlström, Jarppi ”Duudsoni” Leppälä, Krista Kosonen ja Elastinen. Tsemppareita yhdistää omakohtainen kokemus ja näkemys siitä, miten liikunta auttaa jaksamaan paremmin.

 

Taistoa vauhdittavat myös Valon pääyhteistyökumppanit OP-Pohjola-ryhmä ja Veikkaus, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Liikunnan ja Terveystiedon opettajat ry.

 

 

Kastellin Koulu Rovaniemen aluefinaalissa