Seuratuki: Palkkatuen toinen tukikausi vähitellen käyntiin

9.9.2011

Toukokuun lopussa myönnettiin sadalle urheiluseuralle tukea päätoimisen työntekijän palkkaamiseen. Tämä oli toinen kerta, kun seuroille myönnettiin palkkatukea. Ensimmäiset työntekijät aloittivat seuroissa elokuun alussa. Tukikausi kestää noin kaksi vuotta.

Sadasta palkkatukea saavasta seurasta noin 60:ssä aloitti uusi työntekijä elokuussa. Loput seurat vielä etsivät tekijää tai aloittavat työsuhteen muista syistä vasta myöhemmin syksyllä. Työsuhteen tulee kuitenkin alkaa viimeistään marraskuun alussa.

”Sadasta alkuperäisestä hankkeeseen mukaan valitusta seurasta muutama joutui kesän aikana jättäytymään pois, joten varasijoilta on noussut uusia seuroja mukaan. Tällä hetkellä hankkeessa on mukana 99 seuraa. Seurat ja työntekijät ovat innoissaan. Taas kerran voi todeta, että tällaisella tukimuodolla on suuri merkitys seuroille”, SLU:n järjestöpalvelujohtaja Rainer Anttila sanoo.

Osaamista ja vertaistukea Työnohjauspäiviltä

Palkkatukea saavien seurojen ensimmäinen yhteinen kohtaaminen eli syksyn Työnohjauspäivät järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna loka-marraskuun vaihteessa. Ohjelmassa on sekä tärkeää infoa että osaamisen jakamista, vertaistukea ja neuvoja muilta samassa tilanteessa olevilta seuroilta.

Paikalle odotetaan jokaisesta palkkatukea saavasta seurasta sekä palkattua työntekijää että työnantajan edustajaa, kuten seuran puheenjohtajaa. Työnohjauspäivät järjestetään 28.–29.10. Scandic Jyväskylässä sekä 4.-5.11. Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Työnohjauspäiville osoitteessa: www.seuratuki.fi/tapahtumat

Lue myös: Urheiluseurat palkkaavat 100 uutta työntekijää
 
Seuratoiminnan kehittämistuen tavoitteena on urheiluseuratoiminnan elinvoimaisuuden ja kehittymisen varmistaminen. Tukirahat ovat opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea. Rahat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Lähde: LUM 10/11, SLU.fi.
 

Päätoimisten julkistamistilaisuudessa 27.5. SLU-talolla oli paikalla yli 100 osallistujaa reilusta 60 tukea saavasta seurasta.