Kunnon Mummola toiminta alkaa Pohjois-Pohjanmaalla

28.11.2019

Vuonna 2020 aloitamme Kunnon Mummola -toiminnan alueellamme. Kunnon Mummolat ovat yli 65-vuotiaille suunnattuja tasapainoa, kehonhallintaa ja lihasvoimaa arvioivia toimintakykypäiviä.

PoPLi aloittaa Kunnon Mummola -toiminnan vuonna 2020. Toimintaa järjestetään yhteistyössä Kemin ammattikorkeakoulun geronomian opiskelijoiden kanssa.

Kartoitamme nyt halukkaita kuntia osallistumaan toimintaan. Järjestämme tapahtumia keväällä ja syksyllä. Tarkemmat aikataulut selviävät, kun saamme sovittua Kemin AMK kanssa opiskelijoiden aikataulut.

Mikäli ajatus omasta tapahtumasta herättää mielenkiintoa, voitte olla yhteydessä aikuisliikunnan kehittäjä Ilkka Kurttilaan (ilkka.kurttila@popli.fi tai puh. 050-3087711).

Kunnon Mummolan pääteemana on tasapainon merkitys kaatumisten ehkäisyssä. Kaatumisesta johtuneen tapaturman hoitokustannukset voivat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin. Ikääntyneen kohdalla se aiheuttaa usein myös huomattavan toimintakyvyn laskun. Jos Kunnon Mummola ehkäisee edes YHDEN kaatumisen, silloin tapahtuma maksaa itsensä takaisin yli KYMMENKERTAISESTI suhteutettuna keskimääräiseen kaatumisesta aiheutuneeseen hoitokustannukseen.

Kunnon Mummolan testipaketti sisältää:

  1. Käden puristusvoima
  2. 5x tuolilta ylösnousu
  3. Timed up and go -toimintakykytesti
  4. Yhdellä jalalla seisominen
  5. Kehonkoostumusmittaus InBody-laitteella

Lisäksi tapahtumaan räätälöidään tapauskohtaisesti esimerkiksi senioreille suunnattujen yhdistysten esittelypöytiä. Iso osa Kunnon Mummolan leppoisaa tunnelmaa on kahvitteluhetki, jonka lomassa asiantuntevat ohjaajat keskustelevat osallistujien kanssa testituloksista ja neuvovat kuinka kehittää muun muassa tasapainoa ja millaisista asioista seniorin terveellinen ruokavalio koostuu.

Tapahtuma sopii hyvin esimerkiksi kunnille, palvelutaloille, alan yrityksille, järjestöille ja seniorikerhoille.

Toiminnan on aloittanut vuonna 2014 Lapin Liikunta ja se on vuosien myötä levinnyt ympäri Suomen.