PoPLin syksyn koulutuskalenteri julkaistu

23.8.2019

PoPLin koulutustarjonta on syksyn osalta kattava ja tarjoaa seuroille, valmentajille, ohjaajille ja muille seuratoimijoille paljon tietoa ja mahdollisuuksia kehittää toimintaansa.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry järjestää monipuolisesti ja edullisesti koulutusta alueen seuroille ja yhdistyksille sekä kasvatusalan ammattilaisille.
 
Seurahallinnon koulutuksissa keskitytään tämän syksyn aikana yhteisöllisyyteen, seuran omien urheilulajien kehittämiseen sekä seuran johtamisen aiheisiin. Kyseiset teemat käsitellään avoimissa koulutuksissa Oulussa, Muhoksella, Kuusamossa ja Oulaisissa.
 

Tilauskoulutuksia hallinnon teemoilla (verotus-, talous- sekä tulorekisterikoulutus) järjestetään mm. Kuusamossa ja Taivalkoskella.

Ohjaajille seminaari ja superviikonloppu
 
Syksyn alkajaisiksi ohjelmassa on lapsia ohjaaville suunnattuja koulutuksia:
Ohjaaja- ja valmentajakoulutusta järjestetään pitämällä seminaari Kastellin monitoimitalolla 8.10. klo 18-20 otsikolla ”Laadukas fysiikkavalmennus”. Tilaisuudessa asiantuntijat kertovat tutkimuksen ja lajikohtaisten kokemusten pohjalta kuinka harjoittelua, liikkumista ja toimintakykyä voidaan seurata ja kehittää tavoitteen mukaiseen suuntaan. Ennen seminaaria pidetään maksuton testidemotilaisuus liikuntasalissa klo 17-18.
 
8.-9.11. Oulussa järjestetään valmentajien ja ohjaajien superviikonloppu, jolloin on mahdollista osallistua 1-4 eri koulutukseen. Koulutuksien otsikot ovat: Kannustava valmentaja ja ohjaaja, Liikunnallinen ja urheilullinen elämäntapa, Harjoittelun suunnittelu ja arviointi ja Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa.
 
Marraskuussa pidetään maksuttomia infoja seuratuesta 14.11 Oulussa ja 19.11 Raahessa.
 
Koulutusten hinnoista ja sisällöistä saa lisää tietoa seurakehittäjä Marko Keskitalolta ja niihin voi jo ilmoittautua, vaikka koulutukset eivät vielä näy avoimissa koulutuksissa.
 
Maksutonta kokemusliikunnan koulutusta
 
NOVA2-hanke järjestää maksuttomia Kokemusliikunta nuorten ohjauksessa -koulutuksia seuroille ja yhdistyksille Raahessa, Iissä, Pudasjärvellä ja Muhoksella.
Käytännönläheinen koulutus antaa nuorten parissa toimiville uusia ideoita ja valmiuksia kokemusliikunnan soveltamiseen ohjauksessa. Koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Koulutuksessa tutustutaan kokemusliikunnan lähtökohtiin, lajien soveltamiseen ja kokemusliikunnan ohjaamiseen osallistujan oman lajin näkökulmasta. Pohdimme myös, miten motivoida nuoria mukaan toimintaan ja vähentää drop outia.
Koulutusten ajankohdat ja ilmoittautuminen NOVA2-hankkeen verkkosivuilla.
Tervetuloa mukaan kursseille ja koulutuksiin ja mukavaa ja innostavaa syksyä! 
 
Lisätietoja:
Seurakehittäjä Marko Keskitalo

050-4060288
marko.keskitalo@popli.fi