Uutisia

Power Cup kerää Raaheen 776 joukkuetta neljän päivän ajaksi 5.-8. kesäkuuta. Ulkomailta tulee 22 joukkuetta Islannista, Virosta, Latviasta ja Venäjältä. Kisapasseja on lunastettu tähän mennessä 6376 kappaletta.
Etenkin Espanjassa suosittu mailapeli, padel, kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Konkreettisesti tämä näkyy siinä, että tällä viikolla valmistuu kolme huipputason kenttää Suomeen aiemman 13 kentän lisäksi. Hauska koko perheen tai kaveriporukoiden yhteinen liikuntamuoto on aina vain helpommin harrastettavissa.
Suomen NMKY:n Liitto ry on yhteistyössä paikallisyhdistystensä (Helsinki, Lahti, Tampere ja Oulu) kanssa aloittanut uuden terveyden edistämisen hankkeen. Menestyksen Avaimet -nimeä kantava hanke on nyt kehittämis-/testausvaiheessa ja ensimmäiset pilottiryhmät ovat onnistuneesti takana.
Oulun Hiihtoseura (OHS) on palkittu toisena vuonna peräkkäin maastohiihdon seuraluokittelun parhaana seurana Pohjola-maljalla. Palkitseminen tapahtui Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston kokouksessa ja ylimääräisessä Maastohiihto ry:n piirikokouksessa 24.5.2014 Kuopiossa.
Lasten ja nuorten urheiluharrastukset ovat viime vuosina kallistuneet huomattavasti. Erityisesti matkakulut ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen mukaan yksi merkittävistä kulueristä. Valon ja matkatoimisto ebookersin tuoreen yhteistyösopimuksen tarkoituksena on pienentää urheilijoiden ja joukkueiden matkakuluja merkittävästi.
Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n toimittaman Pohjoisesta Tuulee -verkkolehden vuoden 2014 toinen numero on julkaistu sivuillamme. Lehdessä juttua mm. paralympiavoittajaksi tähtäävästä Jussi Lotvosesta sekä PoPLin uuden lasten ja nuorten liikunnan päällikön Vive Ronkaisen esittely.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt viisi miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Pohjois-Pohjanmaalla avustusta sai kahdeksantoista seuraa. Suurimman tuen sai Haukiputaan Pallo (28 000 euroa). Yli 20 000 euron tuen saivat myös Oulun Judokerho (24 000 euroa), Oulun Uinti 1906 (22 000 euroa) ja Ruka Slalom (20 000).
Aurinkoisena kevätiltana 14. toukokuuta Sammonkadun liikuntatalolle saapui vajaat parikymmentä osanottajaa, joista 11 oli täysivaltaista jäsenyhteisöjen valitsemaa kokousedustajaa.
Taisto on nuorten crossfit-tyylinen lihaskuntokilpailu, jossa vaaditaan niin taitoa, voimaa, kestävyyttä kuin nopeutta. Perjantaina 9.5. alkuperäisen 334 koulun ja lähes 80 000 oppilaan joukosta karsitut 12 joukkuetta kohtasivat Espoon Barona Areenalla, kun nuorten haaveissa siinsi Taiston suomenmestaruuden lisäksi kovakuntoisimman koulun titteli. Ennätyksellisen kovan finaalin jälkeen voiton vei Joensuun Pyhäselän koulu. Pohjois-Pohjanmaan kouluja finaalissa oli kaksi. Kastellin koulu (Oulu) nappasi kilpailussa pronssia. Tupoksen yhtenäiskoulu (Liminka) sijoittui neljänneksi.
Hailuodon lähes sata koululaista saivat viime viikolla kunnian aloittaa tämän vuoden On PoP Liikkua –kiertueen. Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan oma liikunnallinen erityistapahtuma tutustutti lapset moniin uusiin liikuntatapoihin ja –lajeihin. Kiertue jatkaa tällä viikolla Kempeleen Kirkonkylän ja Ylikylän kouluilla.
RSS ATOM