Uutisia

Aurinkoisena kevätiltana 14. toukokuuta Sammonkadun liikuntatalolle saapui vajaat parikymmentä osanottajaa, joista 11 oli täysivaltaista jäsenyhteisöjen valitsemaa kokousedustajaa.
Taisto on nuorten crossfit-tyylinen lihaskuntokilpailu, jossa vaaditaan niin taitoa, voimaa, kestävyyttä kuin nopeutta. Perjantaina 9.5. alkuperäisen 334 koulun ja lähes 80 000 oppilaan joukosta karsitut 12 joukkuetta kohtasivat Espoon Barona Areenalla, kun nuorten haaveissa siinsi Taiston suomenmestaruuden lisäksi kovakuntoisimman koulun titteli. Ennätyksellisen kovan finaalin jälkeen voiton vei Joensuun Pyhäselän koulu. Pohjois-Pohjanmaan kouluja finaalissa oli kaksi. Kastellin koulu (Oulu) nappasi kilpailussa pronssia. Tupoksen yhtenäiskoulu (Liminka) sijoittui neljänneksi.
Hailuodon lähes sata koululaista saivat viime viikolla kunnian aloittaa tämän vuoden On PoP Liikkua –kiertueen. Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan oma liikunnallinen erityistapahtuma tutustutti lapset moniin uusiin liikuntatapoihin ja –lajeihin. Kiertue jatkaa tällä viikolla Kempeleen Kirkonkylän ja Ylikylän kouluilla.
Para School Day – kiertue tulee ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomeen. Oulussa Para School Day –päivää vietetään Lintulammen koululla 20.5.
Vuoden 2014 On PoP Liikkua –kiertue starttaa huomenna vapunaattona Hailuodosta. Luvassa on liikunnan riemua vähän erilaisena koulupäivänä. Alakoululaisille suunnattu tapahtuma vierailee toukokuun aikana myös Kempeleessä, Pattijoella, Raahessa, Merijärvellä ja Vihannissa. Kiertue jatkuu kesälomien jälkeen syksyllä.
Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n puheenjohtaja, emeritusrehtori, liikuntaneuvos Seppo Sammelvuo täyttää 70 vuotta tänään. Karismaattisena ja tehokkaana miehenä tunnettu Sammelvuo on urheilun vahva vaikuttaja. Sammelvuo toimi Suomen Lentopalloliiton puheenjohtajana vuosina 1996-2005. Urheilun lisäksi hän on vaikuttanut muun muassa kunnallispolitiikassa, maakunnallisissa luottamustoimissa sekä Lions-toiminnassa. PoPLin puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2006.
RSS ATOM