Uutisia

”Meillä on lupa liikkua!” Liikuntalupaus on kouluyhteisön yhteinen tahdonilmaus, jolla halutaan taata vähintään tunti liikettä jokaiselle joka ikisenä koulupäivänä. Miksi moista lupausta tarvitaan? Siksi, koska kansallisten suositusten mukaan kaikkien 7-18 -vuotiaiden tulee liikkua vähintään 1-2 tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla, ja koska juuri kouluissa sen toteutuminen voidaan taata parhaalla mahdollisella tavalla, tasavertaisesti ja johdonmukaisesti – kiitos opettajien!
Samassa paketissa paikallisen urheiluseuran järjestämä yleisurheileva iltapäiväkerho, UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen liikunta- ja ravitsemuskartoitus sekä luokan yhteinen aktiivisuushaaste, jonka päätteeksi voi voittaa yleisurheiluvälineitä.
PoPLin hallituksen jäsenelle, kehittämispäällikkönä Kuusamon kaupungilla työskentelevälle Pauli Miettiselle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansioristi kiitokseksi muun muassa Liikkuva koulu – ohjelman eteen tehdystä työstä.
Kansanedustajaehdokkaat haastetaan nyt asettumaan eduskuntavaaleissa lasten ja nuorten puolelle. Jokainen ehdokas on tervetullut allekirjoittamaan verkossa Lasten ja nuorten kansanedustajan huoneentaulun, jolloin he sitoutuvat edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia tavoitteita, mikäli tulevat valituksi kansanedustajaksi.
UKK-instituutti ja Työterveyslaitos järjestävät LIIKETTÄ TYÖPÄIVÄÄN JA VÄHEMMÄN ISTUMISTA -koulutuksen 11.3.2015 Tampereella. Tilaisuun on suunnattu työterveyshuoltohenkilöstölle, työpaikkojen liikuntavastaaville, liikuntajärjestöjen asiantuntijoille ja henkilöstöliikuntapalvelujen tuottajille.
EU:n maaseutuohjelman ja rakennerahastojen yhteenlaskettu varattu julkinen tuki suomalaisille liikuntaa laaja-alaisesti kehittäville hankkeille vuosina 2011–2013 oli 61,7 miljoonaa euroa ja tukea sai 905 hanketta. Yksityisen rahoituksen osuuden arvioidaan olevan n. 57 miljoonaa euroa, jolloin EU-ohjelmien kokonaisvaikuttavuus liikunnan osalta vuosina 2011–2013 oli yli 119 miljoonaa euroa. EU-ohjelmat täydentävät osaltaan liikunnan valtiolta ja kunnilta vuosittain saamaa rahoitusta, sillä tämän tason rahoituksella on ollut liikunnan edistämiselle huomattavan suuri merkitys.
RSS ATOM