Uutisia

Jyväskylässä järjestettiin Nuori urheilee –ilta kaikille urheilevien yläkoululaisten vanhemmille ja valmentajille yli seura- ja lajirajojen. Tilaisuudessa esiintyivät KIHUn johtaja Sami Kalaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin laillistettu ravitsemusterapeutti Timo Valkonen sekä LIKESin liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri Tuomas Mäkinen. Tilaisuudessa keskityttiin tarkastelemaan urheilullisia elämäntapoja ja terveeksi urheilijaksi kasvamista sekä toimintaympäristöstä erityisesti koulua nuoren urheilijaksi kasvamisen tukijana. Tilaisuus on osa Kasva Urheilijaksi Jyväskylässä –toimintaa.
Vanhemmat ovat avainasemassa lasten kasvattamisessa urheilullisiin elämäntapoihin. Urheilulliset elämäntavat pitävät sisällään liikunnallisuuden lisäksi, ravinnon, levon, elämänrytmin, henkisen hyvinvoinnin ja päihteettömyyden. Seuroja varten on tehty valmis diasarja, jonka avulla asioita on helppo esitellä ja keskusteluttaa vanhempia.
Maanantai-iltaisin Hansavalkaman tekonurmikentällä on muutakin happeningia kuin Kauklahden Pyrinnön juniorijalkapalloilijoiden harjoituksia. Joukko aikuisia vääntää kentän reuna-alueella crossfitia ilmiselvästi hyvää hikeä arvostavan ohjaajan ohjauksessa. Vanhemmille suunnattu puistojumppa on seurassa organisoitu mallikkaasti Smartum-liikuntaedun piiriin.
Valo, valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry ja VMP Group ovat aloittaneet kolmivuotisen yhteistyön, jonka tarkoituksena on urheilun lajiliittojen, seurojen ja tapahtumien arjen helpottaminen henkilöstöpalveluiden avulla.
Helsingissä järjestetty huippu-urheilun verkostotapaaminen vahvisti käsitystä siitä, että valmentautumisen keskittäminen, päätoimisuuden tukeminen ja osaamisen jakaminen ovat keskeisiä tekijöitä suomalaisen menestyksen kivijalkoina.
Vammaisurheilun kehittäminen urheiluakatemiaverkostossa –hankkeen puolitoista vuotta kestänyt ensimmäinen vaihe päättyy 30.4.2015. Hankkeen päätavoitteena on saada vammaisurheilijat ja vammaisurheilulajit osaksi Suomen urheiluakatemiaverkostoa. Hanke on saavuttanut vuoden aikana erinomaiset tulokset ja urheiluakatemioiden mahdollisuudet ovat avautuneet yhä useammalle vammaisurheilijalle.
RSS ATOM