Uutisia

”Liike elämään -hankkeeseen osallistuminen on ollut meille tosi hyvä kokemus! Noin kahden vuoden aikana johdonmukaisesti tehdyt toimenpiteet ovat tulleet jäädäkseen, henkilökunta on todella sitoutunut muutokseen", toteaa teatterinjohtaja Panu Raipia. Syksyllä Lisää liikettä työpaikoille -koulutuskiertue levittää uusinta tietoa ja innostavia esimerkkejä kaikkiaan 16 kaupungissa.
”Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, millaisia tekoja Suomessa syntyy liikkeen ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi. Kun paikalla on koko kirjo kansaterveysjärjestöistä keskusrikospoliisin edustajiin, se kuvaa hienosti sitä, miten hommaa tehdään uudella tavalla. Tervetuloa mukaan kirjoittamaan suomalaisten yhteistä tarinaa!” tervehti Liikkujan polku -verkoston koordinaattori Matleena Livson runsasta osallistujajoukkoa toisessa yhteistapaamisessa 7. toukokuuta.
Vähäinen liikkuminen vapaa-ajalla ja työpäivän aikainen liiallinen istuminen sekä muu paikallaan olo ovat suuri terveydellinen haaste suomalaisille työikäisille. Lisää liikettä työpaikoille -kiertue esittelee työpaikkaliikunnan hyviä käytäntöjä, jotka tarjoavat ratkaisuja näihin ongelmiin.
Liikunnan järjestöpäivään osallistui Helsingissä 19.5.2015 yli 150 liikunta- ja urheiluvaikuttajaa. Päivän keskeiset teemat liittyivät valtionavustusten myöntämisperusteiden tulevaisuuden linjauksiin sekä järjestöjen tulosten arviointiin. Järjestöpäivä alkoi hiljaisella hetkellä lauantaina edesmenneen KOK:n suomalaisjäsenen Peter Tallbergin kunniaksi.
Pääsääntöisesti tytöt ja pojat jaetaan koulun liikuntatuntien ajaksi omiin ryhmiinsä. Asiaa ei ole sidottu millään normilla vaan kyseessä on aikojen saatossa vakiintunut tapa. Koulutaipaleen alussa liikuntatunnit toteutetaan useimmiten sekaryhmissä, mutta kolmannelle luokalle siirryttäessä ne eriytyvät tyttöjen ja poikien liikuntatunneiksi.
Pohjois-Karjalan kouluissa on kuluneen lukuvuoden aikana toteutettu Tukea harrastamiseen (TUHAT) -hankkeen myötä lukuisia liikunnan lisäämistä tukevia toimenpiteitä, joiden kokemuksia rehtorit ja opettajat ovat purkaneet ao. yhteenvedoissa.
RSS ATOM