Uutisia

Valon ja Suomen Olympiakomitean johtajisto pääsee ensimmäisten joukossa kokeilemaan uutta Tapahtumat Tutuiksi (TaTu) -toimintamallia heinäkuussa Gymnaestradassa. Juontajapestit odottavat puheenjohtaja Risto Niemistä, pääsihteeri Teemu Japissonia ja Valon yhteiskuntasuhteista vastaavaa johtajaa Nelli Kuokkaa.
Halusimme miettiä, mitä mielenkiintoista uutta voisimme tarjota Liikkuva koulu -ohjelmassa jo mukana oleville kouluille. Kun esiin nousi idea yhteistyöstä seurojen kanssa, se tuntui heti kokeilemisen arvoiselta, kertoo lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä Anne Kekäläinen Pohjois-Savon Liikunnasta ja Urheilusta.
Sanotaan se heti aluksi: Juha Sipilän hallitusohjelmassa on paljon sellaista, joka ei ilahduta allekirjoittanutta lainkaan. Sitkeän työn, laajojen verkostojen sekä sparraavan ja kannustavan yhteisön yhteisenä tuloksena ohjelmassa on kuitenkin muutama kohta, jotka saavat aikaan hyvän olon tunteen – työ ei ole mennyt hukkaan, hallitus haluaa lisätä liikettä kaikkien suomalaisten arkeen. Kiitän lämpimästi hallitusneuvottelijoita ja kaikkia muita asiaan vaikuttaneita siitä, että tekstistä löytyy liikunta- ja urheiluyhteisön keskeisiä tavoitteita.
Vaalikone, jossa käsiteltiin liikuntaa ja urheilua sekä kansalaistoimintaa, keräsi suuren suosion. Lähes puolet (48 prosenttia) ehdokkaista ja yli puolet (52 prosenttia) eduskuntaan valituista kansanedustajista vastasi vaalikoneemme kysymyksiin.
Liikuntajärjestöjen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen järjestöpäivä pidettiin Valon kevätkokouksen alla 19. toukokuuta Helsingissä. Päivään osallistui yli 150 liikunta- ja urheiluvaikuttajaa. Keskeisiä teemoja olivat uuden liikuntalain vaikutukset järjestöjen valtionavustuksiin, tiedolla johtaminen, urheilun integriteetti sekä liikunnan alueellinen kehittämistyö.
”Liike elämään -hankkeeseen osallistuminen on ollut meille tosi hyvä kokemus! Noin kahden vuoden aikana johdonmukaisesti tehdyt toimenpiteet ovat tulleet jäädäkseen, henkilökunta on todella sitoutunut muutokseen", toteaa teatterinjohtaja Panu Raipia. Syksyllä Lisää liikettä työpaikoille -koulutuskiertue levittää uusinta tietoa ja innostavia esimerkkejä kaikkiaan 16 kaupungissa.
RSS ATOM