Ilo liikkua ja oppia -webinaari ti 8.12.2020 klo 12-14.30

8.12.2020

Varhaiskasvattajille suunnatun maksuttoman webinaarin teemana on oppimisen tukeminen liikkumisen ja rauhoittumisen keinoin. Aihepiiriin tutustutaan asiantuntijoiden johdolla käytännönläheisesti ja innostavasti.

Webinaari toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä. Ilmoittaudu mukaan tästä to 3.12. mennessä.

OHJELMA

klo 12.00-12.50 Toiminnallisia loruja ja liikkumisen iloa!

Elina Pulli on loruliikuttaja, kirjailija ja varhaiskasvatuksen asiantuntija, jolla on hallussa niin vasun perusteet kuin isompienkin lasten oppimisen tukeminen. Webinaarissa hän nostaa esille toiminnallisten lorujen voiman liikkumaan oppimisen ja kielen oppimisen näkökulmasta. Tiedossa on hauska hetki ajatuksia ja myös kehoa kieputellen.

klo 12.50-13.40 Lukuja liikkuen, tavuja touhuten

Tuuli Tiainen (fysioterapeutti, lasten liikunnan asiantuntija) ja Virve Välimäki (fysioterapeutti, KM) antavat vinkkejä ja välineitä siihen, miten varhaisia oppimisvalmiuksia voidaan opettaa ja oppia liikkumalla. Luennolla käsitellään perusteita liikkeen merkityksestä sekä oppimisen ja liikkumisen välisistä yhteyksistä. Leikkejä esitellään myös käytännössä ideoiden ja videoiden muodossa. Luennon tavoitteena on virittää uusia näkökulmia motoriikan ja kognitiivisten taitojen yhdistämiseen.

klo 13.40-14.30 Rauhoittumis- ja rentoutumistaitoja oppimassa

Kaisa Peltonen on luokanopettaja sekä mindfulness- ja joogaohjaaja. Hänen johdollaan kokeillaan lasten kanssa tehtäviä mindfulness- ja joogaharjoituksia, joiden avulla voidaan opetella rauhoittumista ja keskittymistä eri-ikäisten ryhmissä. Rauhoittumistaitojen opettaminen on tärkeää, sillä oman kehon kuuntelu ja omien tunteiden tunnistaminen ovat keskeisiä taitoja esimerkiksi itsesäätelyn oppimisessa.

Maksuton webinaari on osa Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa -hankettamme, johon olemme saaneet tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätietoja:

Mari Patanen

mari.patanen(at)popli.fi

p. 040 720 7960