95-vuotias TUL:n Oulun piiri juhlii lauantaina

12.8.2014

TUL:n Oulun piiri juhlii 95-vuotista toimintaansa 16.8. Oulussa Koskelankylän Walolla. Näyttävän liikuntanäytöksen toteuttavat Kellon TU:n, Oulun Tarmon sekä Haukiputaan Heiton voimistelu -ja tanssiryhmät. Oulun piiriin kuuluu yli 60 urheilu- ja liikuntaseuraa.

Oulun Tarmo, Koskelankylän Riento ja Raahen Poinnistus olivat perustamassa Työväen Urheiluliittoa 26.1. 1919 Koiton talolla Helsingissä kymmenien aktiiviseurojen joukossa. Muutamaa kuukautta myöhemmin samat seurat olivat mukana perustamassa TUL:n Peräpohjolan piiriä.

Nykyinen Oulun piiri aloitti Peräpohjolan piirin nimellä. Piiriin kuuluivat myös nykyiset Lapin ja Kainuun piirit. Itsenäisinä kolme pohjoista piiriä ovat toimineet lähes 70 vuotta.

Monipuolista liikuntatoimintaa

TUL:n Oulun piirin seurat ovat monipuolisesti vaikuttaneet alueen liikuntatoimintaan. Esimerkkinä tietenkin paini ja nyrkkeily, mutta myös hiihto, lentopallo, suunnistus, salibandy ja naisten voimistelutoiminta ovat lunastaneet paikkansa.

Erikoisuutena voidaan mainita TUL:n veneily- ja pursiseurat, joiden toiminnallinen panos on vahva koko Perämeren alueella. Myös shakki on näyttävästi esillä Oulussa.

Kuntoliikunnan merkittävin saavutus kirjattiin viime vuonna Oulaisten Tarulle. Seura voitti viime vuoden syyskuun kestäneen TUL:n toteuttaman Askel -kisan jäsentensä aktiivisella askeltamisella.

Oulun lisäksi TUL on vahvoilla Raahessa, jossa toimiii viisi seuraa Saloisten Salaman, Raahen Ponnistuksen ja Pattijoen Tempauksen johdolla. Pienimpiin seuroihin kuuluu Hailuodon Hankain, joka on varsin sympaattinen saarelaisten kyläseura.

Uuden Oulun kärkiseuroja on TUL:n suurin seura Haukiputaan Heitto.

Teksti: Osmo Hekkala

Lue koko juttu täältä