PoPLin puheenjohtaja Sammelvuo 70 vuotta

28.4.2014

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n puheenjohtaja, emeritusrehtori, liikuntaneuvos Seppo Sammelvuo täyttää 70 vuotta tänään. Karismaattisena ja tehokkaana miehenä tunnettu Sammelvuo on urheilun vahva vaikuttaja. Sammelvuo toimi Suomen Lentopalloliiton puheenjohtajana vuosina 1996-2005. Urheilun lisäksi hän on vaikuttanut muun muassa kunnallispolitiikassa, maakunnallisissa luottamustoimissa sekä Lions-toiminnassa. PoPLin puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2006.

Seppo ”Samppa” Sammelvuon oma urheilu-ura on Sotkamossa syntyneelle tyypilliseen tapaan alkanut pesäpallon parista. Myöhemmin Sampan lajiksi muotoutui koripalloilun kautta lentopallo, jonka parissa hän on toiminut koko aikuisikänsä tavalla tai toisella.

Pudasjärvelle perheineen asettunut Samppa toimi jo 70-80-luvulla Pudasjärven Urheilijoiden toiminnan vahvana vaikuttajana. Seuran puheenjohtajana Sammelvuo toimi ensimmäisen kerran vuosina 1979-1990.  

- Jyrkkäkosken huvikeskuksen toiminnan kukoistus oli täysin Sampan aikaansaannosta, lataa PoPLin varapuheenjohtaja Tauno Puurunen.

Sammelvuon hyvin läheisesti tuntevan ja aikoinaan lähes naapurina asuneen Puurusen mukaan toiminnan organisointi oli silloin voimissaan.

- Toiminta hiipui Sampan poissa ollessa, mutta on jälleen nousemassa jaloilleen kun Samppa palasi ruoriin.

Sammelvuo on toiminut Pudasjärven Urheilijoiden puheenjohtajana jälleen vuodesta 2010.

Suomen Lentopalloliiton toiminnassa Sammelvuo oli mukana kaksikymmentä vuotta (1985-2005), joista ensimmäiset kymmenen vuotta liittovaltuustossa (1985-1995) sekä liittovaltuuston puheenjohtajana (1988-1995) ja jälkimmäiset kymmenen vuotta lentopalloliiton puheenjohtajana (1996-2005). Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi Sammelvuolle liikuntaneuvoksen arvonimen vuonna 2004.

Tällä hetkellä Sammelvuo toimii PoPLin puheenjohtajuuden lisäksi Pohjois-Pohjanmaan/Kainuun liikuntaneuvoston puheenjohtajana, Pudasjärven Urhelijoiden puheenjohtajana sekä Olteri-Killan hallituksessa.

Sammelvuon perhe on erittäin tunnettu lentopallokentillä. Perheen lapsista vanhin, Tuomas, toimii tällä hetkellä lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.  Oman peliuransa ovat jo päättäneet myös Ilkka ja Jaakko, mutta nuorimmat lapset Riikka (Messukylän Toverit, Tampere) ja Mikko (Etta, Oulu) pelaavat edelleen.

-Samppa on karismaattinen ihminen, jota kuunnellaan ja kunnioitetaan joka paikassa. Hän on todellinen kärkimies liikunnan aluejärjestöjen puheenjohtajien keskuudessa, toteaa Puurunen.
 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry. onnittelee lämpimästi puheenjohtajaansa!

Päivänsankari ei juhli erityisesti merkkipäiväänsä, mutta voit silti jättää Sepolle onnittelut linkin takaa löytyvällä lomakkeella.