PoPLi:n liikuntaneuvonta-auto Eikka aloitti keikkansa

5.6.2013

Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan liikuntaneuvonta-auto on saanut nimen. Esitetyistä vaihtoehdoista nimeksi valittiin PoPLin hallituksen päätöksellä Eikka.

Eikka on hyvä ja iskevä perisuomalainen nimi. Eikka-nimeen liitetään helposti slogan ”Eikka heittää keikkaa”. Nimen valinneiden mukaan tämä slogan tarkoittaa nyt liikunnan ja hyvinvoinnin edistämistä. – Siellä missä Eikka-bussi kiertää, testataan fyysistä kuntoa ja annetaan liikuntaneuvontaa kaikille halukkaille, kertoo PoPLi:n aluejohtaja Esko Hassinen.

Auton nimivalintaan vaikutti myös pitkäaikainen oululainen urheilumies Eino Laaksonen. Laaksonen on tunnettu urheilija, valmentaja ja urheilujärjestöhenkilö Pohjois-Pohjanmaalla. Hänet tunnetaan myös lempinimellä Eikka. Laaksonen oli PoPLi:n hallituksen ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 1995-1999.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta osti alkuvuodesta Nivalan kaupungin kirjastoauton. Auto on rakennettu uudestaan sisältä ja ulkoa: maalattu, teipattu ja kalustettu.

Auto aloitti testauskierroksensa Oulussa 4.6. pidetyn SuomiMies Seikkailee -rekkakiertueen yhteydessä. Torilla oli tiistai-iltapäivänä 1,5 tunnin jono miehiä, jotka halusivat selvyyden omasta kunnostaan. Kaikkiaan päivän aikana torilla testautti kuntoaan lähes neljäsataa miestä. Testiautossa mitataan kehonkoostumusta, kestävyyskuntoa ja lihasvoimaa ilman pelkoa hikoilusta.

Pohjois-Pohjanmaan liikunta ry:n aikuisliikuntapäällikön Ilkka Kurttilan mukaan miehet ovat erittäin kiinnostuneita omasta kunnostaan.

”Miehet tulevat testaamaan tänne kuntonsa, jonka jälkeen hyvin monet ottavat itseään niskasta kiinni. Tämä on osoitus siitä, että suomalainen mies on aidosti kiinnostunut itsestään ja kunnostaan.”

Oulun torin jälkeen auto on keskiviikkona 5. kesäkuuta Yli-Iissä ja Haukiputaalla sekä torstaina 6. kesäkuuta Ylikiimingissä ja Kiimingissä.

Syksyllä auto kiertää Pohjois-Pohjanmaalla ja osittain myös Lapissa.

Testiauto on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa. Idea autosta syntyi PoPLin Maakunta Liikkeelle -hankkeen seurauksena.

Hankkeen myötä on 2,5 vuoden aikana kohdattu noin 40 000 pohjoispohjalaista henkilöä fyysisen kunnon mittauksen ja liikuntaneuvonnan näkökulmasta. Hanke päättyy nyt kesäkuussa.

Maakunta Liikkeelle on ollut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama ESR-rahoitteinen hanke ja se on ollut yksi maakuntaliiton hyvinvointiohjelman kärkihankkeista.

Nyt toiminta siirtyy rattaiden päälle ja jatkuu PoPLin omana toimintana.

Katso liikunta-auton kiertue-aikataulu täältä->

Juttulähteet: Oulu-lehti ja Kaleva

PoPLi:n entiset (Eino Laaksonen, Suvi Helanen) ja nykyinen puheenjohtaja Seppo Sammelvuo paljastivat liikunta-auton nimen Oulun toritapahtumassa
Liikunta-auto on on sisätiloiltaan valoisa ja toimiva testauspaikka. Testaajana seuratoimintapäällikkö Juha Haajanen
Aikuisliikuntapäällikkö Ilkka Kurttila ja Personal Trainer/ravintovalmentaja Kari Heljasvaara urakoivat auton toimintakuntoon.
KKI-ohjelmajohtaja Jyrki Komulainen ja Ilkka Kurttila