Oulun voimisteluseurasta yli 100 osallistujaa Sun Lahteen

29.5.2013

Tapahtumaan osallistuu koko Pohjois-Suomen suurin joukko: yli 100 innokasta harrastajaa alle kouluikäisistä perheliikkujista aina eläkeikään ehtineisiin voimistelijoihin saakka.

Suomen Voimisteluliitto järjestää Sun Lahti – Voimistelun suurtapahtuman Lahdessa 6.-9.6.2013. Tapahtumaan osallistuu yli 8000 voimistelun harrastajaa ympäri Suomen – tyttöjä ja poikia, lapsia ja aikuisia, harrastelijoita ja huippu-urheilijoita. Tapahtuman aikana voimistellaan, tanssitaan ja jumpataan ympäri Lahtea, osallistutaan koulutuksiin, nautitaan tasokkaista voimistelunäytöksistä sekä koetaan huippu-urheiluelämyksiä joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskisojen myötä. Sunnuntaina 9.6. tuhannet voimistelijat ja tanssijat kokoontuvat esiintymään Lahden stadionille kenttäohjelmiin, joita on harjoiteltu kotisaleilla ahkerasti viime syksystä asti.  

OVS:stä mukana on niin tyttöjä kuin naisiakin muttei isiä ja poikia ole unohdettu vaan Lahteen matkustaa myös kokonaisia perheitä. Kenttäohjelmien lisäksi seurasta on valittu kolme taidokasta esitystä perjantai-iltana Lahden kaupunginteatterissa järjestettäviin näytöksiin, jotka YLE televisioi: Sadun lumoa –näytökseen (TV2 lauantaina 8.6. klo 12.47) valittiin jumppakouluryhmä Laventeli (9-12 -vuotiaat), ja Voimistelu häikäisee –näytökseen tanssiryhmä Magenta (yli 20-vuotiaat) sekä tanssillisen voimistelun ryhmä Karmiini (yli 30-vuotiaat naiset).

Seuralla on myös erityisasema suurtapahtumassa, sillä Oulun Voimisteluseuran ohjaaja-koreografi Sanna Virtanen-Laikari on yksi kolmesta pääkoreografista, jotka vastaavat sunnuntain Voimistelun iloa –päätösjuhlan kenttänäytösohjelmista (TV2 sunnuntaina 9.6. klo 15.15). Virtanen-Laikarin ja hänen tiiminsä (johon kuuluu yhtenä koreografina myös Oulun Voimisteluseuran kunniapuheenjohtaja ja ohjaaja Katri Virtanen)

Ohjelmakokonaisuus koostuu useista eri-ikäisille suunnatuista kenttänäytöskoreografioista, jotka muodostavat teemaltaan yhtenäisen spektaakkelin. Pienimpien esiintyjien aloittama ”yhteyksien ketju” huipentuu kaikkien esiintyjien yhteiskoreografiaan. Sanna Virtanen-Laikarin ja Katri Virtasen yhteinen taidonnäyte on perheliikkujia ja kuntoliikkujia yhdistävä kenttäohjelma Liittymät, jossa lapset vanhempineen sekä 50/60+ -ikäiset voimistelijat luovat kentälle sukupolvien kytköksen käyttäen välineenään nostalgista voimavannetta. Lisäksi Virtanen-Laikari on vastannut naisten kenttäohjelmasta Tavoitettavissa. Tässä ohjelmassa Oulun Voimisteluseura on esillä harvinaisen hyvin, sillä kentällä on lähes 40 naista seuran voimistelu- ja tanssiryhmistä. Kaikissa Kytkös-kokonaisuuden ohjelmissa esiintyy Oulun Voimisteluseuran voimistelijoita ja tanssijoita.

Oululaista osaamista kuuluu kentällä myös musiikin muodossa. Omaperäisen musiikin koko kahdenkymmenen minuutin kokonaisuuteen on nimittäin säveltänyt oululainen musiikin monitaituri Ismo Koskela. Virtanen-Laikari kehuu säveltäjän osuutta luovan prosessin katalyyttinä omassa blogissaan http://flow-ajatuksenjaliikkeenvirtaa.blogspot.fi/. Aikaisemmin musiikki on ruokkinut ideaa mutta nyt sekalaisista ajatuksista biiteiksi ja säveliksi rakentunut kokonaisuus antoi koreografille mahdollisuuden olla mukana prosessin jokaisessa vaiheessa. Lopputulos todellakin erottuu edukseen ja tuo esille pohjoista osaamista monessa muodossaan.

Voimisteluliitolla on pitkät perinteet suurtapahtumien järjestämisestä – ensimmäiset voimistelun suurjuhlat saatiin pystyyn jo 1894 eikä niiden suosio ole vuosien varrella hiipunut. Edellisestä tapahtumasta on kulunut seitsemän vuotta, joten odotukset Lahden tapahtuman osalta ovat korkealla. Luvassa on varmasti henkeäsalpaavia esityksiä ja upeita elämyksiä niin osallistujille kuin katsojillekin.

Oulun Voimisteluseura on yli 80-vuotias Suomen Voimisteluliiton jäsenseura, joka tarjoaa eri-ikäisille jäsenilleen mahdollisuuksia harrastaa monipuolista ja laadukasta voimistelua, tanssia ja kuntoliikuntaa koulutettujen ohjaajien johdolla. Jäsenillämme on myös mahdollisuus tulla mukaan seuratoimintaan erilaisten vapaaehtoistehtävien myötä ja kehittää seuran toimintoja yhdessä muiden jäsenten kanssa.

OVOS:n laadukas ja tavoitteellinen toiminta on huomioitu myös seuran ulkopuolella, tästä todisteena ovat Suomen Voimisteluliiton ja Nuoren Suomen myöntämä Sinetti sekä Voimisteluliiton aikuisliikunnan laatuseuran Priima-sertifikaatti.
yhteystietoja:


Puheenjohtaja Eeva-Leena Ylimäki
eeva-leena.ylimaki@oulunvoimisteluseura.fi
puh. 04003334433

SunLahti-linkki Irma Ala-aho
irma.ala-aho@oulunvoimisteluseura.fi
puh. 0504661899

Kytkös-ohjelman pääkoreografi Sanna Virtanen-Laikari
sanna.virtanen-laikari@oulunvoimisteluseura.fi

puh. 0407595492

Kuvat; Minna Kouri